logo
MagyarEnglish

A Weöres 100-ról a Népszabadság hasábjain

  A kiállítás közelgő zárása kapcsán egy újabb méltató cikk jelent meg a Weöres 100-ról. Ezúttal a Népszabadság szeptember 13.-i számának kulturális mellékletében emelt ki több alkalmazást Molnár Gabriella, valamint az alkotók közül Samu Bence beszélt a Gondolatfújás költőiségéről. A szeptember 30.-i zárást követően a kiállítás Debrecenbe költözik, majd a későbbiekben Szegeden lesz még látható.

 

(Kép forrása: Népszabadság)

 
Múzeumi alkalmazások Debrecenben

 Szeptember 25-én nyílik a debreceni Déri Múzeumban a város költőit bemutató állandó kiállítás. A kiállítás játékossá, vonzóvá tételéhez a MOME TechLab csapatát kérték fel. A kiállításon Oláh Gábor szobájában a költő gondolatai kavarognak körbe, a falakon. A kiállítás végén pedig a bemutatott irodalmi személyek arcképéből lehet új fizimiskákat – és nekik megfelelő verseket – összerakni, illetve irodalmi szópótló párbajt vívni. Az alkalmazások kigondolói: Hajdú Gáspár, Karasz Dániel, Papp Gábor, Ruttkay Zsófia és Sárosi Róbert.

 

 
A DiMu kurzus a Múzeumpedagógiai Évnyitón

 A XII. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó meghívott előadásainak egyikét Ruttkay Zsófia tartja a MOME Elméleti Intézete és a TechLab közös, Digitális Múzeum kurzusáról. Az idén ősszel már 4.dik alkalommal induló kurzus keretében a MOME és a BME hallgatóiból alakult interdiszciplináris csapatok adnak javaslatokat vezető múzeumoknak arra, hogy miként használhatják a digitális technológiákat a múzeumi élmény kibővítésére. Az esemény házgazdája a LUMU - ezért az előadás egyik példája a számukra tervezett „Műelemző gép” című hallgatói projekt.

 
MOME TechLab diákokkal az Ars Electronica Fesztiválon!

Tíz diákkal utazott a Techlab a linzi Ars Electronica Fesztiválra, MOME és a BME Digitális Múzeum kurzusának zárásaként szeptember 5-7-e között, a Visegrad University Studies Grant támogatásával. A Fesztivál programja minden évben egy adott témára épül fel, és ezt kifejtendő a világ minden tájáról érkező szakemberek és egyetemek, diákok mutatkoznak be. Idén a "Change" azaz a "Változás" hívószó köré szervezték a szimpóziumokat, workshopokat, kiállításokat és a különböző előadásokat. Az ott látottakról hamarosan beszámolót tartunk a TechLab szervezésében.

 


(a kép az AEC flickr gyűjteményéből való)
 
A kiskakas gyémánt félkrajcárja a japán Digital Children's Book Fairen!

Augusztus utolsó hétvégéjére a TechLab interaktív mesekönyve is meghívást és bemutatkozási lehetőséget kapott a Digital Children's Book Fairen. A nemzetközi digitális könyvvásárok közül ez a japán vásár kifejezetten a gyerekkönyvekre helyezi a hangsúlyt és több, mint 74.000 látogatója van minden évben az eseménynek, így A kiskakas gyémánt félkrajcárja kiemelten fontos közegben és nagyszámú közönség előtt mutatkozott be és került a gyerekek "tesztelő" kezei közé.

 

A kiskakas gyémánt félkrajcárja a japán Digital Children's Book Fairen!  

Bővebben...
 
« ElsőElőző11121314151617181920KövetkezőUtolsó »

Oldalak 13 / 27