logo
MagyarEnglish

Előadások


Ruttkay Zsófia publikációi 2012

Zsófia Ruttkay, Zéno Szabó, Judit Bényei, Tamás Matuszka, Dániel Szabó: Books beyond Print, Proc. of Designing Interactive Systems, Newcastle, UK. 2012.

Május 11.

Ruttkay Zsófia: Interaktív gyerekkönyvek, Kortárs gyerekirodalom és médiumai

ELTE Budapest (előadás, cikk publikálás alatt)

November 28.

Ruttkay Zs: A tudomány, a technológia és a művészetek konvergenciájáról,

MOME DLA Iskola (előadás)


 

 
TEDx Youth Budapest

A népszerű TED konferenciák és videók világszerte egyet jelentenek az újszerű, innovatív gondolkodásmóddal és meghökkentő ötletekkel. A TEDxYouth ezzel szoros kapcsolatot ápoló, mégis különálló új platform, amely a TED szellemiségében gondolkodó és cselekvő fiatalokat mutat be.

A TEDxYouth események színpadán a szó világszerte azoké a fiataloké, akikre érdemes odafigyelni, akik innovatív, friss ötleteikkel és újszerű nézőpontjukkal kitűnnek kortársaik közül, és mondanivalójuk van a világ számára.
 
A 2012.november 17-én megrendezésre került TedxYouth@Budapest konferencián az Ottlik: Hajnali háztetők irodalmi séta okostelefonra projekt megálmodói, Jankó Anna, Mata Juli és Oravecz Júlia is felléptek és a meséltek a kreatív munka örömeiről és kihívásairól egy megvalósuló kísérleti projekt távlatában.
Az előadás megtekinthető a TEDxYouth@Budapest hivatalos honlapján.
 
XIII. eLearning Fórum

 

A november 16-án megrendezésre került eLearning Fórum. Az egész napos konferencia fő témakörei az eLearning minőségbiztosításának jelene, jövője, a különböző képzési rendszerekben alkalmazható, jó eLearning gyakorlat bemutatása, az eLearning környezet megújulása, az eLearning szakterület magas színvonalú művelésének szakmai elismerése: a Hutter Ottó Díj adományozása voltak.

Az előadásokban a foglalkoztatás bővítését támogató új tanulási technika alkalmazása, az iskolarendszerű és a felnőttképzésben való használatának elterjesztéséről, a képző intézmények és a szociális partnerek új típusú együttműködésének szükségességéről volt szó.

 
A labort Mata Juli és Jankó Anna képviselte a rendezvényen, akik az Ottlik: Hajnali háztetők irodalmi séta okostelefonra projektet mutatták be az érdeklődőknek az MTA Sztaki-val közösen, mint az eLearning jó példáját.
 
A rendezvény előadói listája és részletes programja itt olvasható.
 
IV. Országos Múzeumpedagógiai Konferencia

November 5-6-án került sor, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Múzeumi Oktatási és Képzési Központ (Szentendre) szervezésében a IV. Országos Múzeumpedagógiai Konferenciára. A rendezvény a "Múzeumok Mindenkinek" program - Múzeumok oktatási-képzési szerepének erősítése - Központi módszertani fejlesztés (TÁMOP-3.2.8./A-08-2008-0002) projekt keretében, az Európai Unió támogatásával valósult meg.

 
A rendezvényen az ország különböző múzeumai számoltak be a náluk található és megvalósított jó gyakorlatokról.
A labor képviseletében Ruttkay Zsófi és Mata Juli adtak elő, az Ottlik: Hajnali háztetők irodalmi séta okostelefonra fejlesztésről részletesen.
A konferenciáról bővebben itt olvashat.
 
Bolognai Gyermekkönyvvásár

 Európa legnagyogbb gyermekkönyveseményének számító Bolognai Gyermekkönyvvásár 2012. márciusában került megrendezésre. Az eseményen a labor is megjelenési lehetőséget kapott, ahol az európai fejlesztésben zajló TERENCE projekt bemutatása mellett több, jelenleg is folyó fejlesztésről beszélt a labor munkatársa Mata Juli a könyvvásár Digital Café rendezvényhelyszínén.

A rendezvény hivatalos honlapját itt, a Digital Café 2012.évi programjáról pedig itt tudható meg bővebb információ.

 
« ElsőElőző12KövetkezőUtolsó »

Oldalak 1 / 2