logo
MagyarEnglish

Városi Játékok

Ma már egyre többen járnak-kelnek a városban állandó netes kapcsolattal, fogadhatnak és küldhetnek információkat, szöveges, képes-hangos benyomásokat, illetve követhetik ezeket - meg a város életét - akárhol is vannak éppen.

A városi online játékok a legújabb netes technológiák lehetőségeit kihasználó, tipikusan több-játékost megmozgató, a város utcáin, városi környezetben játszható aktivitások.
A narratíva épülhet a játékos adott helyzetére, majd annak megváltoztatására, de lehet konkrét helyszínekhez kötött és kizárólag ott fellelhető információk alapján lineáris elbeszélés is.
A játékok azon túl, hogy magával ragadóak és szórakoztatók, valamilyen plusz célt is kell, hogy szolgáljanak, mint a város történetének vagy rejtett értékeinek megismertetése, a mindennapi emberi kapcsolatok javítása.
 
A kutatás egyrészt a jelenleg felhasználható technológiák beépíthetőségét, a változatos, kulturális tartalmakra való adaptálhatóságát, másrészt a piacon már fellelhető újdonságok integárlásának lehetőségét vizsgálja.

A kutatás keretein belül foglalkozunk a:
  • Játék javaslat kialakításával
  • Játék konceptuális tervezésével
  • Tartalomfejlesztéssel, illetve grafikai tervezésével (esetleg 3D modellezéssel).


Mesélő Műemlékek Eger

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Kreatív Technológia Labor a mobilos városnéző alkalmazásokra specializálódott PocketGuide csapatával együttműködésben újfajta városi sétát fejleszt. A cél Eger műemlékeinek és a mögöttük rejlő személyes történeteknek bemutatása. A séta során az összegyűjtött titkokat és összefüggéseket az utcákon, tereken bolyongva, itt-ott a házakba betérve, olykor másokat is megszólítva lehet majd megtalálni.

 

Tovább az applikáció letöltéséhez

 

  

Bővebben...
 
Hajnali Háztetők

Az interaktív irodalmi séta Ottlik Hajnali háztetők című regényének városi kalandtúra jellegű élmény formájában való feldolgozása a Petőfi Irodalmi Múzeummal és az MTA SZTAKI-val együttműködésben.  

 

A lokatív technológiára épülő irodalmi alkalmazás Ottlik Géza azonos című regényének Budapestjét eleveníti meg az okostelefon képernyőjén, miközben résztvevői a cselekmény szálát követve a városon át ismerik meg a történet szereplőit és helyszíneit.
A Hajnali háztetők okostelefonra készített változatával az alkotók újfajta, komplex élményen keresztül kívánják megszerettetni Ottlik Géza kultuszregényét a fiatalokkal, és népszerűsíteni a (könyv)olvasást.

Bővebben

 

 

 
Budapest 100

A kétnapos városfelfedező játéksorozat alatt Budapest jónéhány 100 éves háza nyitotta meg kapuit a kíváncsi érdeklődők előtt.

 

 

Bővebben...