logo
MagyarEnglish

Digitális múzeum

A XXI. század múzeuma, teljesen új élményt nyújtva képes bekapcsolni célközönségét a tudásmegosztás áramkörébe.

Az új technológia múzeumi alkalmazásának létező példáit elemezve és felhasználási módjait kutatva foglalkozunk digitális technikára épülő múzeumi projektek tervezésével; nem csupán elméleti szinten: valós múzeumi partnerekkel szorosan együttműködve foglalkozunk intézetspecifikus kérdésekkel.
Munkánk a feladatfelvetéstől a kivitelezésig terjed, gyakorlatban is alkalmazva az interdiszciplináris munkaelveket.
 


Zsidó örökség


A DIMU 2013-2014 kurzusán a Zsidó Levéltár számára készült projektek

 

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Digitális Múzeum kurzusa a 2013/14 tanévben  harmadik alkalommal hívta  közös munkára a MOME tervezőművész és menedzser, valamint a BME programozó hallgatóit. A kurzussal együttműködő nagymúltú múzeumok és kulturális intézmények által felvetett „problémákra”  interdiszciplináris hallgatói csapatok keresik a választ, a mai digitálsi technológiákat kiaknázva. A feladatuk igen összetett: a hallgatóknak nem csupán fel kell ismerniük a közönség változó igényeit, de hidat kell építeniük a befogadók és a kiállításokat szervező intézmények között is. Ráadásul mindezt egy olyan munkafolyamat során, mely mindnyájuknak új: a két egyetem eltérő habitusu hallgatóknak gördülékenyen és hatékonyan kell együttműködniük.

 

 

Bővebben...
 
WEÖRES100

 

 

  

"Az utóbbi évek legötletesebb kiállítása..." 

(Népszabadság)

  

"A Weöres Sándor centenáriumi év eddigi legkellemesebb meglepetése..."

(Index)

 

 

A Petőfi Irodalmi Múzeum Weöres Sándor születésének 100. évfordulójára A megmozdult szótár címmel rendez kiállítást.
A Múzeum felkérésére a Labor közreműködésében 11 interaktív installáció született. Modern interakciós technikák segítségével a látogatók maguk mozdíthatják meg a szavakat, koppinthatnak vagy fújhatnak ki verssorokat. Mindezzel a költő sziporkázó, játékos szelleméhez kerülhet közelebb a közönség.

Bővebben...
 
Hajnali háztetők irodalmi séta

Az interaktív irodalmi séta Ottlik: Hajnali Háztetők című regényének városi kalandtúra jellegű élmény formájában való feldolgozása a Petőfi Irodalmi Múzeummal és az MTA SZTAKI-val együttműködésben.

 

 

 

A lokatív technológiára épülő irodalmi alkalmazás Ottlik Géza azonos című regényének Budapestjét eleveníti meg az okostelefon képernyőjén, miközben a felhasználók a cselekmény szálát követve a városon át ismerik meg a történet szereplőit és helyszíneit.

A Hajnali háztetők okostelefonra készített változatával az alkotók újfajta, komplex élményen keresztül kívánják megszerettetni Ottlik Géza kultuszregényét a fiatalokkal és népszerűsíteni a (könyv)olvasást.

Bővebben

 

 
Liszt installációk a MÜPÁ-ban

2011 Liszt Ferenc születésének kétszázadik évfordulója. A Művészetek Palotája egész évben különböző programokkal emlékezik meg a mester életművéről. A Kreatív Technológia Labor két szokatlan installációt készített az eseményhez.


  

 

Bővebben...
 
« ElsőElőző123KövetkezőUtolsó »

Oldalak 3 / 3