logo
MagyarEnglish

Tech Tea délutánok

Moholy-Nagy László a mérnöki tervezést és a művészi kreativitást ötvözve alkotott fotogramokat, lélegzetelállítóan új színpadi látványt, kinetikus és fényszobrokat.

 

A digitális technológia és a művészet határterületének kiaknázása már ránk vár, és a kiállításra szánt művészi installációk mellett rengeteg alkalmazási lehetőséget kínál a tanulás, a szórakozás, az együttlét, a közös alkotás újfajta - a magunk generálta hang és kép hagyományostól eltérő, 'nemlineáris' olvasatú - élményére.

A Kreatív Technológiai Labor szervezésében a Tech-Tea délutánok ehhez kínálnak inspirációt. Egy-egy meghívott alkotó mutatja be saját, legfrissebb - vagy éppen régi, de kevéssé ismert - munkáját, sok-sok demóval. Az előadások után - melyek alkalmanként angolul folynak - kerekasztal és tea mellett beszélgetünk az általuk felvetett témáról.

Az eddigi 15 előadás, valamint az elkövetkezők programja a Tech-Tea blogon olvasható. Tech-Tea április 19-én KEDDEN

 

 Szirányi Tamás előadásában a bennünket egyre aktívabban körülvevő képi világ  összefüggéseinek néhány vetületéről lesz szó. Kiderül, hogy egyszerűen  megfogalmazható alapfeltevésekből több, igen hasznos elméleti következtetés és  látásmód származtatható, melyek alapjaiban változtatták meg a képi világ értelmezését.

 Dr. Szirányi Tamás villamosmérnök, informatikus az MTA SZTAKI Elosztott Események  Elemzése Kutatócsoportjának vezetője, valamint a Veszprémi Egyetem és a Pázmány  Péter Katolikus Egyetem professzora. 

 
Tech-Tea március 16-án

 

  A nagyváros modellezésének legdinamikusabban fejlődő médiuma a térkép: az  előadásban a térképezés átalakuló gyakorlatán keresztül ismerkedhetünk a kortárs  nagyváros néhány vonásával, főként budapesti, párizsi és new york-i példákkal. 

 A beszélgetést Dr. Tillmann József (MOME Elméleti Intézet) vezeti.

 
Következő Tech-Tea febr 16-án

 

 A mozgókép új műfajt teremtett. Mit várhatunk a mozgó grafikától? Az animált logokon túl,  milyen új lehetőségeket nyújt a számítógéppel generált, dinamikus változásokra  komponált grafikus alkotás? Milyen felületeken és milyen környezetben él az ilyen grafika?  Ezekre a kérdésekre a legfiatalabb generáció képviselő keresik a választ – itthon is.

 Borzák Márton a Képzőművészeti Egyetem, Gryllus Ábris a Moholy-Nagy Művészeti  Egyetem grafika szakos hallgatója.

 
« ElsőElőző123KövetkezőUtolsó »

Oldalak 3 / 3