logo
MagyarEnglish

VII. Magyar Számítógépes Grafika és Geometria Konferencia

A  Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Számítógépes Grafika és Geometriai Szakosztálya 2014. február 19-20-án megrendezi a hetedik konferenciáját, melyen  Ruttkay Zsófia és Bényei Judit "Interaktív mesekönyv gyerekeknek" címmel tart előadást, többek között a Kiskakas gyémánt félkrajcárja című interaktív könyvről. Helyszín: SZTAKI (1111 Budapest, Kende u. 13-17.), alagsori nagyterem.

A konferencia előzetes programja innen letölthető.

 

 

 


 

 
STEM díj

A Tempus Közalapítvány „STEM – jó gyakorlatok a tudomány, a technológia, a mérnöktudomány és a matematika szolgálatában” című felhívásán elismerésben részesült Ruttkay Zsófia (MOME TechLab), Bényei Judit (MOME Elméleti Intézet) és Forstner Bertalan (BME AMORG) kurzusa, a Digitális Múzeum. A kurzus az őszi szemeszterben már harmadik éve indult el a MOME-n, az utóbbi években a BME együttműködésével.

 

 

 

 

 
Interactive Poetry - Ruttkay Zsófia írása a Magyar Múzeumokban

A Petőfi Irodalmi Múzeum és a MOME TechLab közös, Weöres100 - A megmozdult szótár című kiállításáról tartott előadást Ruttkay Zsófia Stockholmban, a 7. NODEM konferencián. Erről olvashatnak most az érdeklődök a Magyar Múzeumokban megjelent beszámolójában.

 

/Kép: PIM/

 

 
PIM Esti Extra a Weöres 100 kiállításon

2014. január 29., 18:00

Rendhagyó tárlatvezetés aPetőfi Irodalmi Múzeum Weöres 100 – A megmozdult szótár kiállításán - egy különleges alakalom a PIM és a MOME TechLab közös, nagysikerű kiállításának megtekintésére. A látogatók betekintést nyerhetek a projektek műhelytitkaiba az ötlettől a megvalósulásig és első kézből kaphatnak választ kérdéseikre. A tárlatvezetésen többek között Ruttkay Zsófia, Samu Bence és Sárosi Róbert a MOME képviseletében, valamint Bartal Mária, Weöres Sándor kötészetének kiváló ismerője kalauzolja végig a vendégeket.

Szeretettel várunk mindenkit, aki még nem látta a kiállítást, és azokat is, akik ezúttal szeretnének személyesen találkozni az alkotókkal.

 

 

 

 
Kiskakas gyémánt félkrajcárja a Mesemúzeumban

A Mesemúzeum kreatív foglalkozása során a gyerekek kipróbálhatják a MOME TechLab Kiskakas gyémánt félkrajcárja című interaktív meséjét, valamint lehetőség nyílik beszélgetni az alkotókkal és jobban megismerni ezt az új műfajt. Mindenkit szeretettel várunk január 25-én 11:00 órától. (Mesemúzeum 1013 Budapest, Döbrentei u. 15.)

 

 

 

 
« ElsőElőző11121314151617181920KövetkezőUtolsó »

Oldalak 16 / 27