logo
MagyarEnglish

Toulouse-Lautrec világa - Kiállítás a Szépművészeti Múzeumban

Henri de Toulouse-Lautrec születésének 150. évfordulója alkalmából 2014 április 30. nyíló kiállítás a Szépművészeti Múzeum gazdag Grafikai Gyűjteményéből mutat be válogatást. Itt kapott helyet a litográfia készítés folyamatát bemutató izgalmas, interaktív alkalmazás „Litográfia kezdőknek” címmel, ahol a látogatók egy érintőképernyőn a litográfia készítés technikájával ismerkedhetnek meg, illetve Lautrec plakátjait szabadon átszínezhetik. Az alkalmazás a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem TechLab (Hegyi Béla, Ruttkay Zsófia) közreműködésével készült.

További információ:
http://www.szepmuveszeti.hu/kiallitasok/toulouse-lautrec-vilaga-1254

 

 
STEM díjátadó esemény

A Tempus Közalapítvány „STEM – jó gyakorlatok a tudomány, a technológia, a mérnöktudomány és a matematika szolgálatában” című felhívásán elismerésben részesült Ruttkay Zsófia (MOME TechLab), Bényei Judit (MOME Elméleti Intézet) és Forstner Bertalan (BME AMORG) kurzusa, a Digitális Múzeum. A kurzus az őszi szemeszterben már harmadik éve indult el a MOME-n, az utóbbi években a BME együttműködésével. A díjátadó eseményre a "BeleSTEM - Felsőoktatási jó gyakorlatok a tudomány, a technológia, a mérnöktudomány és a matematika szolgálatában" című konferencián, április 29-én kerül sor.

További információ: http://www.tpf.hu/pages/eventlist/?page_id=828

 
APP-NAP

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2014. április 15-én 11.30 órakor Szegeden, az APP-NAP - Az interaktív mesekönyv című konferencián, melyet a Művészettel az Oktatásért Kutatócsoport a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Kreatív Technológia Laborjával együttműködésben szervezett.

Az előadások a hazai kulturális piacon újdonságként számon tartott, de a jövőben, várhatóan, egyre közkedveltebbé váló műfaj sajátosságaival és pedagógiai-oktatási lehetőségeivel ismertetik meg – mégpedig az elsőként megrendezett tematikus fórumok egyikeként – a témában érdekelt oktatókat, kutatókat, gyakorló pedagógusokat és a leendő szakembereket.

A program az interaktív mesekönyv műfajának interdiszciplináris szempontú – alkalmazott grafikai, programozás elméleti, nyelvi-irodalmi és zeneelméleti kérdéseket felvető – bemutatása után a 2013 szeptemberében a Magyar Formatervezési Díj és Design Management Díj kiállításon kitüntetett A kiskakas gyémánt félkrajcárja című interaktív könyv alkotói folyamatába enged betekintést, majd a konferencia harmadik témaegységében publikussá teszi az adaptációra vonatkozó empirikus kutatási eredményeket: a műfajnak a kisgyermek befogadóra gyakorolt hatását mérő adatgyűjtések összefüggéseit.

 

A programon való részvétel ingyenes.

 

 

 
SIPC 2014

2014. március 24-én A SPIC 2014 Workshop keretén belül Ruttkay Zsófia előadást tartott Pervasive Computing for Sustainable Heritage címmel.

 

 

 

 
Technológia és kultúrális örökség

Ruttkay Zsófia "Technológia és kulturális örökség" címmel tartott előadást a Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Karán, az Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében 2014. március 4-én. A kulturális diplomácia tárgy keretében megtartott előadás egy sorozat része, melyre idén többek között Cseke Esztert és S. Takács Andrást (On the Spot) Halász Pétert (főzeneigazgató, Magyar Állami Operaház) Hatos Pált (igazgató, Balassi Intézet) Káel Csabát (főigazgató, Művészetek Palotája) és Szirtes Tamást (igazgató, Madách Színház) kérte fel Zongor Attila PhD, a tárgy felelőse.

 

 

 
« ElsőElőző11121314151617181920KövetkezőUtolsó »

Oldalak 15 / 27