logo
MagyarEnglish

A TechLab az IGEL-en!

Az idén Torinóban megrendezett International Society for Epirical Study of Literature and Media - IGEL konferencián Ruttkay Zsófia és Bényei Judit beszélt a TechLab interaktív könyv applikációiról és elsősorban "A kiskakas gyémánt félkrajcárja" projekt tapasztalatairól. A július 21-e és 25-e között zajló konferencián a nemzetközi szakma képviselői az irodalom, a digitális technológiák és az oktatás kapcsolatáról tartottak előadásokat.

 

 

 

 
TechLab a Múzeumok Éjszakáján

Múzeumok éjszakáján, 2014. június 21-én a látogatók több, a MOME TechLab gondozásában létrejött projektet is megtekinthetnek, köztük két teljesen újat, valamint Petőfi Irodalmi Múzeummal közösen létrehozott "A megmozdult szótár – Weöres Sándor 100 éves" című időszakos kiállítást, melyet a nagy sikerre való tekintettel őszig meghosszabbítottak.

Kipróbálható lesz a Szépművészeti Múzeum "Toulouse-Lautrec világa" kiállításán a „Litográfia kezdőknek” elnevezésű érintőképernyős alkalmazásunk és aMesemúzeumban kiállított interaktív mesénk, „A Kiskakas gyémánt félkrajcárja” is.

A MOME és a BME közös, Digitális Múzeum kurzusa során a hallgatók közreműködésével több projekt is megvalósult. Ezek közül kettő most először kerül a nagyközönség elé. A Magyar Zsidó Levéltárral együttműködve megalkotott applikációk a zsidó hagyományokat elevenítik meg, míg a Bajor Gizi Színészmúzeumban 17 órától egy mobil-alkalmazás segítségével a látogatók életre kelthetik a jól ismert bábokat (pl. Vitéz László és az ördög), és elkészíthetik, majd online megoszthatják saját bábos emotikonjaikat is.

 

 

 

 
A kiskakas gyémánt félkrajcárja németül

A MOME TechLab által fejlesztett interaktív mese, A kiskakas gyémánt félkrajcárja mostantól - az eddig magyar és angol nyelv mellett - németül is elérhető a a Google Play és az App Store oldalán.

 

 

 

 
Digitális Judaika

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Digitális Múzeum kurzusának keretében a hallgatók - a Magyar Zsidó Levéltárral, valamint a BME hallgatóival együttműködve - olyan projekteket készítettek, melyek a zsidó örökséget újszerű módon, a mai digitális technológiákat is kihasználva mutatják be.

A projekteket május 29-én a 14 órakor kezdődő Digitális Judaika rendezvényen lehet megismerni, sőt kipróbálni, az előadások után 15 órától.

Helyszín: Magyar Zsidó Levéltár, Goldmark terem, Budapest, Wesselényi utca 7.

További információ a projektet bemutató honlapon illetve az esemény Facebook oldalán található.

Az esemény nyilvános, a meghívó és program itt található.

 

 

 

 
Fékrajcár a Mesemúzeumban

A MOME TechLab interaktív mesekönyve, A kiskakas gyémánt félkrajcárja 2014 május 24-én kiállításra került a Mesemúzeumban. Az applikációt a helyszínen bárki kipróbálhatja. A kiállítás öt hónapig tekinthető meg.

 

 

 

 

 

 
« ElsőElőző11121314151617181920KövetkezőUtolsó »

Oldalak 14 / 27