logo
MagyarEnglish

Media ethnography of the self in space

 

Jacek Smolicki

 

(Malmo University, School of Arts and Communications)

 

Idő:    November 13 csütörtök, du 17.00 óra

Hely:  Central European University 
            Zrínyi utca 14 3-dik emelet  311 terem


Az előadás során a jelenleg PhD tanulmányokat folytató művész arról beszél, hogy milyen elvek alapján és milyen multimédia eszközökkel próbálja egy városi tér illékony jellegét, szociális rétegeit archiválni a jövő számára.   

 

Az esemény a The Comparative Urbanism Workshop és a MOME TechLab szervezésében, a "A jövő múzeuma a visegrádi országokban" VUSG projekt támogatásával jött létre. 

 

 

 

Bővebben...
 
MUSEUM@DIGIT 2014

 November 5-6-án kerül megrendezésre a Muzeum@Digit konferencia a Magyar Nemzeti Múzeumban. Ruttkay Zsófia felkért előadóként a MOME-n immár 5-dik éve folyó Digitális Múzeum interdiszciplináris kurzus hallgatói projektjei, valamint  hazai múzeumok számára készült alkalmazások  sorával mutatja be, hogy milyen sokféle módon használható a digitális technológia a múzeumlátogatás élményének kibővítésére.  A 2 napos szakmai rendezvényen több projektet ki is próbálhatnak a látogatok a TechLab standján.

 

Museum Digit

 

http://ommik.hu/index.php/muzeum-digit-konferencia/muzeum-digit-2014.html

Bővebben...
 
Kő kövön - Töredékek a magyar vidéki zsidóság kultúrájából

 Okt  29-én nyílt meg a Kö kövön c. kiállítás a Néprajzi Múzeumban, mely a vidéki zsidóság életét mutatja be. A kiállításon a MOME TechLab alumnikból és programozókból toborzott csapata két izgalmas interaktív installációval van jelen. A látogatókat a  pápai segélyegylet közel 200 éves adománykönyve fogadja egy - itthon most debütáló - átlátszó kijelzős vitrinben.  Igy a muzeális tárgy 'lapozható', és az egyes neveket megérintve a család későbbi történetéről jelennek meg szövegek, archív képek.

 A péntek esti vacsora rituáléjával egy asztal köré ülve lehet megismerkedni. A vetített animáció megnézésefolyamán az installáció párbeszédre, együttműködésre is készteti a vacsora résztvevőit.

 

 

További anyagok

A kiállítás honlapja

A digitális installációkról a Néprajzi Múzeum oldalán

Egy látogató elemzése


 

 

Bővebben...
 
A Szópótló

A Szópótló a debreceni Déri Múzeum „Álmodó magyarok” című állandó kiállítására készült játék. Egyedül vagy  párban játszva kell az érintőképernyőn megjelenő irodalmi szövegek – jobbára versek –  hiányzó szavait pótolni a felkínált szókészletből. A város híres vagy elfeledett irodalmi személyiségeit ily módon, egy-egy művükkel elbíbelődve ismerik meg a látogatók.

 

Koncepció: Ruttkay Zsófia

Programozás: Karasz Dániel

Tartalom:  Lakner Lajos (Déri Múzeum) 

 

Bővebben...
 
Techtea - Immerse and engage

 A TechTea következő vendége Michaela Buchtová, a prágai Charles University Új Média Intézetének munkatársa, valamint az M77 szervezet társalapítója. Október 16-án 15:30-tól a MOME A 104-es termében "Immerse and Engage" címmel tart előadást arról, hogy miként használható a technológia kultúrális örökség újszerű bemutatásában. Beszámol saját projektjeiről, melynek egyike a Holocaust áldozatainak állít emléket. Az angol nyelvű előadásra minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Bővebben...
 
« ElsőElőző11121314151617181920KövetkezőUtolsó »

Oldalak 12 / 27