logo
MagyarEnglish

E-READ - DR. ANNE MANGEN NYILVÁNOS ELŐADÁSA

Nemzetközi Szimpózium

“Az olvasás evolúciója a digitalizáció korában” 
                                                                                                                                                                
Dr. Anne Mangen (Stavangeri Egyetem)
2015. október 16., péntek - Szeged, Szegedi Akadémiai Bizottság Székháza

Az SZTE BTK Pszichológiai Intézete és a Szegedi Akadémiai Bizottság több mint 20 ország képviselőinek részvételével nemzetközi szimpóziumot szervez a digitalizálódó olvasás elméleteinek, modelljeinek és mérőeszközeinek újragondolására a MOME-val partnerségben. A 2017. végéig tartó E-READ COST Action program következő helyszíne a Szegedi Tudományegyetem, ahol az érdeklődők 2015. október 16-án részt vehetnek Dr. Anne Mangen (Stavangeri Egyetem), a program vezetőjének Az olvasás evolúciója a digitalizáció korában című, nyilvános előadására, aki a téma legfrissebb nemzetközi eredményeit foglalja össze. A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

helyszín: Szegedi Akadémiai Bizottság épülete (Szeged, Somogyi u. 7.)
dátum: 2015. október 16. péntek 13:00-14:00
nyelv: angol

A szimpózium célkitűzéseiről és a szakmai programról részletesebben a www.pszich.u-szeged.hu/psy/  honlapon olvashatnak. Aki szeretne a szakmai programokhoz kapcsolódni Dr. Papp-Zipernovszky Orsolyát (SZTE, BTK- Pszichológiai Intézet) keresse: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .

  

 
COST NEMZETKÖZI SZIMPÓZIUM

“AZ OLVASÁS EVOLÚCIÓJA A DIGITALIZÁCIÓ KORÁBAN”                                      
SZEGED, 2015.10.14-16.                                                                                


Az SZTE BTK Pszichológiai Intézete és a Szegedi Akadémiai Bizottság több mint 20 ország képviselőinek részvételével zajló, nemzetközi szimpóziumot szervez a digitalizálódó olvasás elméleteinek és modelljeinek újragondolására. További cél olyan mérőeszközök kidolgozása, melyekkel módszeresen vizsgálhatóak a papíralapú és képernyő olvasás megértésbeli és érzelmi különbségei. A nagyszabású, különböző tudományos hátterű kutatói együttműködést a digitalizálódó olvasás tudományos igényű kutatásának hiánya, valamint a digitalizáció által felvetett új szempontok tették szükségessé, mint például a szövegtípusok változása, az adathordozó médiumok és az olvasási folyamatok különbségei.

 

Bővebben...
 
NÉZZ KÖRÜL!

A Néprajzi Múzeumban próbálható ki a MOME Techlab Nézz körül! című virtuális túrája. Az érintőképernyős alkalmazás Nagy Károly Zsolt "Mióta elvesztettünk téged" A Salgótarjáni utcai zsidó temető című, fekete-fehér fotókat bemutató kiállítása, valamint a Kő kövön. Töredékek a magyar vidéki zsidóság kultúrájából című kiállítás kapcsán látható.

 

 

Bővebben...
 
MIÓTA ELVESZTETTÜNK TÉGED. A SALGÓTARJÁNI UTCAI ZSIDÓ TEMETŐ

A Techlab közreműködésével készített Kő kövön kiállításhoz kapcsolódóan, 2015. szeptember 20-án (vasárnap) 11 órakor nyílik Nagy Károly Zsolt fotóiból a "Mióta elvesztettünk téged..." A Salgótarjáni utcai zsidó temető című kiállítás.

Részletek

 
Idei publikációk

Bényei Judit – Ruttkay Zsófia: Kulturális örökség közvetítése digitális, interaktív technológiák segítségével, In: Szociálpedagógia, 2015. 1-2., 29-36. o.


Bényei Judit – Ruttkay Zsófia: A múzeum megújítása a digitális technológiák korában, In: Antalóczy T. – Pörczy Zs. (szerk) Határtalan médiakultúra, Bp. Wolters Kluwer Complex Kiadó 2015., 51-80. o.


Bényei, J. – Ruttkay, Zs.: Digital Museum: A Multidisciplinary University Course. In Ruth Mateus-Berr, Michaela Götsch (Eds.) (2015), Conversations Across Cultures: Perspectives on Art Education. De Gruyter. pp 51-55.

 

                             

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldalak 8 / 27