logo
MagyarEnglish

Biblia Kiállítás

November 7-én adták át a gönci Károlyi Gáspár Múzeumban a megújult Biblia Kiállítást, melyre a MOME TechLab közreműködésével készültek installációk. A kiállítótérben 9 interaktív alkalmazás és egy mobil applikáció hozza közelebb az emberekhez a Biblia világát.

 

          

 
A MOME TechLab a MUZEUM@DIGIT Konferencián

Az idén harmadik alkalommal a Magyar Nemzeti Múzeumban megrendezett MUZEUM@DIGIT Konferencia a digitális múzeum újdonságait, jelenlegi trendjeit és perspektíváit, valamint az internet alapú (webes) megjelenési formákat mutatta be nemzetközi kitekintéssel. Ruttkay Zsófia a digitális múzeumi stratégiáról tartott előadást. A kiállítók között hallgatók közreműködésével képviseltette magát a labor. A TechLab közreműködésében Nagy Ágoston, Samu Bence és Huszár Dániel által a Néprajzi Múzeum számára fejlesztett Szombat köszöntése digitális alkalmazás az AVICOM díjazottjai között volt.

 

A konferencia előadásainak videói - köztük Ruttkay Zsófiáé - itt érhető el.

 

                          

 

                          

 
Inspiráló Designelmélet: MindennAPPjaink - Applikációk és társadalmi hasznosság
Toldi Klub
1054 Bajcsy-Zsilinszky út 36-38, Budapest, Hungary, 1054
2015. nov. 2. 19:00
 
Vendégek: 
Ruttkay Zsófia – TechLab
Szűcs Ádám – Appleblog
Torma Zsolt – iOS fejlesztő
 
Az Inspiráló Designelmélet első eseménye az őszi félévben, amelynek fő témája az applikációk, ezek társadalmi hasznossága, valamint felhasználási lehetőségeik keresése a mindennapokban.
 
Az est folyamán elsőként Ruttkay Zsófia mesél a TechLab tevékenységéről, célkitűzéseiről és fejlesztéseiről. Megismerkedhetünk Szűcs Ádámmal, az Appleblog bloggerével, aki többek között együttműködik a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségével – a kollaboráció eredménye a társadalmi réteget érintő megjelent cikk-sorozat -, valamint Torma Zsolt iOS fejlesztővel, akivel főként a látássérültek számára létrehozott applikációkról és ezen alkalmazások tapasztalt hasznosságáról beszélgetünk.
 
A beszélgetések előtt rövid áttekintést hallhatunk az applikációkról, és a témát érintő társadalmi kérdésekről, valamint a European Youth Award programjáról és lehetőségeiről.
 
 
MUZEUM@DIGIT KONFERENCIA

Idén harmadik alkalommal rendezi meg a MUZEUM@DIGIT Konferenciát a Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központjában. A múzeumi és más közgyűjteményi területen dolgozó kollégák számára szervezett kétnapos rendezvény célja, hogy nemzetközi kitekintéssel bemutassa és megvitassa a digitális múzeum, a múzeumi digitalizálás újdonságait, jelenlegi trendjeit és perspektíváit, valamint az internet alapú (webes) megjelenési formákat. A rendezvény két napja során magyar és külföldi előadóktól közel húsz előadást hallgathatnak meg az érdeklődők.

 
A konferencia helyszíne: Magyar Nemzeti Múzeum, Díszterem
 
1088 Budapest, Múzeum krt. 14–16.
 
A konferencia időpontja: 2015. november 3–4.
 
Részletes program: itt
 
 

 

 

 
KŐ KÖVÖN FINISSAGE

Nagy érdeklődés mellett, a kiállítás kurátorainak tárlatvezetésével és a  Lauder Javne Iskola diákjainak performanszával zárult a Kő kövön. Töredékek a magyar vidéki zsidóság kultúrájából című kiállítás a Néprajzi Múzeumban. A Labor itt látható digitális alkalmazásaira a Bikur Holim - Adománykönyvre és A szombat köszöntésére is sokan kíváncsiak voltak.

 

                   

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldalak 7 / 27