logo
MagyarEnglish

A Színtükör mögött

Design Hét Budapest

Iparművészeti Múzeum

 

Az interaktív installáció a Színekre hangolva című kiállítás kísérőprojektje, melyet a MOME TechLab Fellows kollektívája készített. A SzínTükör elé állva a látogató az öltözékének színeivel hív elő egy műtárgyat. Hogyan született meg az installáció, mikre használható — ilyen kérdésekről beszélgethetünk az alkotókkal. Regisztráció: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. (max. 40 fő)

 

Helyszín: Iparművészeti Múzeum

Cím: 1091 Budapest, Üllői út 33-37.

Időpont: Szeptember 27., kedd 17:30-19:00

Egyéb információ: A program a kiállításra váltott belépőjeggyel látogatható.

 

További információ: www.imm.hu/aszintukormogott

 

 

 
MOME Digital Craft Lab + MOME Tech Lab: Viselhető technológiák

 

A program a Design Hét Budapest 2016 eseménysorozat hivatalos része

| | SMART2016 SZEPT. 26. kedd, 19.00 Trafóklub, TRAFÓ18 INTERAKTÍV MINI EXPO

Digitális tárgyalkotás, anyagmanipuláció, interaktív grafika, hang- és képfeldolgozás. Emlékbross, világító reflextükör, hangzó budapesti emlékőrzők. A MOME tárgyalkotó szakos hallgatóinak munkáit felvonultató kiállítás az egyetem kreatív laborjainak fúziós együttműködésében született, az egyéni és a közösségi emlékezet által inspirált alkotásokat mutatja be. Ki gondolná, hogy mi mindenre képes egy 3D-nyomtató, egy lézervágó vagy egy hekkelhető Arduino, ha fiatal designerek kezébe kerül? 

 

Kurzusvezetők: LIPÓCZKI Ákos, RUTTKAY Zsófia

Konzulensek: HARSÁNYI Réka, KESZEI István

Kiállító hallgatók: CSEH Dániel, CSER Boglárka, FAZEKAS Vera, FEKETE Fruzsina, KISKÉRY Dániel, KÖVÉR Dóra Rea, NEUZER Zsófia, ORBÁN Emese, ZAJZON Ákos

 

A belépés ingyenes, előzetes regisztráció ajánlott: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

További részletek: http://trafo.hu/hu-HU/wearable_technologies

 

 

 
COST E-READ 2016

 

 

Szeptember 12. és 14-e között Zadarban rendezték meg a COST Action E-READ negyedik találkozóját az olvasás fejlődési aspektusaira fókuszálva. A három napos rendezvényen több mint húsz ország kutatói tanulmányozták a papír alapú könyv és az e-könyv olvasásában rejlő különbségeket. Ruttkay Zsófia Magyarország egyik hivatalos képviselőjeként vett részt a konferencián, a WG2 és WG4 munkacsoportokban dolgozva.

További részletek: http://ereadcost.eu/meeting-in-zadar/

 

 

 
Digitális Judaika
A Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár Goldmark termében zajlott a Moholy-Nagy Művészet Egyetem Digitális Múzeum kurzusának keretében a múzeum számára készült projektek bemutatója június 1-én, szerdán.
 
Projektek:
 
1.  A Tóra kertje
 
 
Kocsis Flóra (design menedzser MA1) , Tibori Dorottya (formatervező BA2) , Frank Barbara (versek)
 
2.  Rimon puzzle 
 
 
Kudar Máté (építész, BA2)
 
3. Múltidézés a Rumbach zsinagógában
 
 
Zajzon Ákos (fémműves BA2) - Hajdú Levente (média design) - Krasz Ádám (média design BA2)
 
4. Playguide 
 
 
Deme Tamás (formatervező BA3)
 
5. Weinmann Éva naplója 
 
 
Orbán Emese (fémműves BA2) - Csuport Andrea (tervezőgrafika MA2) - Schnabel Zita (média design MA2) - Tóth Tamás (BME - informatika)
 
tanárok:  Bényei Judit (MOME), Ruttkay Zsófia (MOME), Forstner Bertalan (BME/ AMORG)
múzeumi mentorok:  Toronyi Zuzsa, Dancz Vera, Darvas István, Farkas Zsófia
 
         
              

A kurzust  a  „A jövő múzeuma a visegrádi országokban”  VUSG 61200017 Grant támogatta. 

 
VoltEgySzer: mobilizált drogprevenció
Megelőzés másképp
 
A Nyírő Gyula Kórház Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet (OPAI) Drogambulanciája és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Kreatív Technológia Laborja (MOME TechLab) közös, VoltEgySzer névre hallgató projektjük keretein belül nemzetközi viszonylatban is egyedülálló, fiatalokat és szüleiket célzó, drogprevenciós mobil applikációt illetve honlapot fejlesztett, mely újszerűen, többek között animált képregényes formában hívja fel a figyelmet a megelőzés fontosságára.
 
A projekt célja olyan mobil alkalmazás, illetve honlap fejlesztése volt, ami vonzó a tizenévesek számára és hatékonyan mozdítja elő a prevenciót, illetve ami a szülőknek is gyakorlati tanácsokkal szolgál, hogy hol és milyen szakemberek és civil segítők érhetők el. Az applikáció hat különböző aspektusból közelít a témához, hat különböző módszerrel igyekszik megszólítani a fiatalokat: interaktív képregénnyel, kvízzel, a pszichoaktív szerek és elváltozások bemutatásával, szerepjátékkal, valamint a segélynyújtó helyek ismertetésével. A mobil alkalmazás egyesíti a weben szokásos ismeretnyújtást és a számítógépes játék élményét.    
 
 
Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldalak 4 / 27