logo
MagyarEnglish

TERENCE mérföldkő

Ruttkay Zsófia, a labor vezetője Veronában járt, ahol a labor európai kutatási projektjének, a TERENCE hivatalos bemutatásán prezentálta a MOME eddigi munkáját. Az interaktív könyvhöz készült publikusan elérhető illusztrációk megtekinthetők, illetve a projekt részét képező interaktív játékok ki is próbálhatók.

 

 
Díj és bemutatkozás az European Youth Award-on

 

A Nemzetközi Újmédia Intézet által kiírt Európai Ifjúsági Díj Oktatás Mindenkinek kategória  egyik nyertes projektjeként az Ottlik: Hajnali háztetők irodalmi séta alkotóinak képviseletében Jankó Anna és Mata Juli személyesen vettek részt a Grazban megrendezett díjátadó  eseménysorozaton, illetve az azt keretező konferencián.

A díj 30 év alatti európai alkotóknak szól, akik újmédia eszközöket állítanak a Milleniumi Célok egyikének szolgálatába, a társadalom számára fontos tartalmakkal töltve fel őket. Bővebb információ a díjról és a konferenciáról annak hivatalos oldalán olvasható.

 

 

 
Chris Hales a Kurzushéten

 

 Chris Hales, a dublini SMARTlab Kutatóintézet munkatársa tart workshopot a kurzushét keretében INTERACTIVE  MOVING IMAGE címmel.

A munka célja olyan működő prototípusok megtervezése és létrehozása, amelyek interaktív és mozgóképes elemeket kombinálnak. Az előadásokon és esettanulmányokon keresztül a hallgatók számtalan interaktív mozgóképes példát, illetve módszerben rejlő további lehetőségeket ismerhetik meg.

A workshop alatt a hallgatóknak saját interaktív film koncepciót kell készíteniük az előadások alatt hallott és látott  technikák alapján, amely alapján több funkcionális prototípus is készül majd. 

Bővebb információ a workshopról itt.

 
A Hajanli háztetők irodalmi séta "Kíváló Magyar Tartalom" díjas

Ez évben tizenkettedik alkalommal rendezte meg az Informatika a Társadalomért Egyesület – Infotér a hazai online és multimédia szakma kiváló digitális tartalomfejlesztési gyakorlatát bemutató eFestival versenyt. A verseny célja - amelyen részt vehet bárki, aki az online gazdaságba újonnan lép be valamilyen internetes  megoldással - arra ösztönözni az alkotókat, hogy minél színvonalasabb, minőségi magyar tartalmat állítsanak  elő és szolgáltassanak a felhasználóknak. Az eFestival több nemzetközi versenynek is az előszobája, melyekre az Informatika a Társadalomért Egyesület támogatásával kerülhetnek be a jelentkezők.

A Kreatív Technológia Labor a Petőfi Irodalmi Múzeummal és az MTA Sztakival közösen vehette át a Mobil felület Oktatás kategóirájában a fődíjat az ünnepélyes Díjkiosztó Gálán november 7-én Balatonfüreden. A díjjal a termék jogosult a Kíváló Magyar Tartalom cím viselésére.

 Bővebb információ a díjról és a díjazottakról ide kattintva érhető el.

 
Hajnali háztetők irodalmi séta - a TEDx Youth Budapesten

 

A Hajnali háztetők irodalmi séta születéséről és a megvalósításig vezető - nehézségektől nem  mentes ám - végül sikeres útról tart majd előadást Jankó Anna, Mata Juli és Oravecz Júlia, a séta koncepciójának megálmodói a november 17-i TEDx Youth Budapest rendezvény "Alkotás"  szekciójában. A rendezvényről bővebb információ, illetve látogatóként a részvétel feltételei annak honlapján, illetve facebook oldalán tudható meg.

 

 
« ElsőElőző21222324252627KövetkezőUtolsó »

Oldalak 22 / 27