logo
MagyarEnglish

TERENCE mérföldkő
There are no translations available.

Ruttkay Zsófia, a labor vezetője Veronában járt, ahol a labor európai kutatási projektjének, a TERENCE hivatalos bemutatásán prezentálta a MOME eddigi munkáját. Az interaktív könyvhöz készült publikusan elérhető illusztrációk megtekinthetők, illetve a projekt részét képező interaktív játékok ki is próbálhatók.

 

 
Díj és bemutatkozás az European Youth Award-on
There are no translations available.

 

A Nemzetközi Újmédia Intézet által kiírt Európai Ifjúsági Díj Oktatás Mindenkinek kategória  egyik nyertes projektjeként az Ottlik: Hajnali háztetők irodalmi séta alkotóinak képviseletében Jankó Anna és Mata Juli személyesen vettek részt a Grazban megrendezett díjátadó  eseménysorozaton, illetve az azt keretező konferencián.

A díj 30 év alatti európai alkotóknak szól, akik újmédia eszközöket állítanak a Milleniumi Célok egyikének szolgálatába, a társadalom számára fontos tartalmakkal töltve fel őket. Bővebb információ a díjról és a konferenciáról annak hivatalos oldalán olvasható.

 

 

 
Chris Hales at the course week at MOME

 

 Chris Hales from the SMARTlab Research Institute is presenting the a workshop titled INTERACTIVE  MOVING  IMAGE during the courseweek at MOME.

 The self-contained workshop is involving the design and actual production of a prototype in which interactivity and  video imagery are combined. Lectures and case-studies at the beginning of the workshop will provide background  about the ways in which moving images have been, and could be, made interactive - and why.

 During the workshop, students will be expected to present a concept for an interactive film in response to the  techniques and ideas shown in the lectures, and several of these will actually be produced as functional  prototypes. 

 For more information about the workshop and Mr.Chris Hales please click here.

 
A Hajanli háztetők irodalmi séta "Kíváló Magyar Tartalom" díjas
There are no translations available.

Ez évben tizenkettedik alkalommal rendezte meg az Informatika a Társadalomért Egyesület – Infotér a hazai online és multimédia szakma kiváló digitális tartalomfejlesztési gyakorlatát bemutató eFestival versenyt. A verseny célja - amelyen részt vehet bárki, aki az online gazdaságba újonnan lép be valamilyen internetes  megoldással - arra ösztönözni az alkotókat, hogy minél színvonalasabb, minőségi magyar tartalmat állítsanak  elő és szolgáltassanak a felhasználóknak. Az eFestival több nemzetközi versenynek is az előszobája, melyekre az Informatika a Társadalomért Egyesület támogatásával kerülhetnek be a jelentkezők.

A Kreatív Technológia Labor a Petőfi Irodalmi Múzeummal és az MTA Sztakival közösen vehette át a Mobil felület Oktatás kategóirájában a fődíjat az ünnepélyes Díjkiosztó Gálán november 7-én Balatonfüreden. A díjjal a termék jogosult a Kíváló Magyar Tartalom cím viselésére.

 Bővebb információ a díjról és a díjazottakról ide kattintva érhető el.

 
Hajnali háztetők irodalmi séta - a TEDx Youth Budapesten
There are no translations available.

 

A Hajnali háztetők irodalmi séta születéséről és a megvalósításig vezető - nehézségektől nem  mentes ám - végül sikeres útról tart majd előadást Jankó Anna, Mata Juli és Oravecz Júlia, a séta koncepciójának megálmodói a november 17-i TEDx Youth Budapest rendezvény "Alkotás"  szekciójában. A rendezvényről bővebb információ, illetve látogatóként a részvétel feltételei annak honlapján, illetve facebook oldalán tudható meg.

 

 
« StartPrev21222324252627NextEnd »

Page 22 of 27