logo
MagyarEnglish

museumdigit konferencia 2018
There are no translations available.

November 27-28 között a MOME TechLab is részt vesz a 6. MuseumDigit konferencián!
A konferencia első napján, november 27-én 15.30-tól Ruttkay Zsófia is részt vesz a kerekasztal-beszélgetésen, melynek célja, hogy bemutassa a kreatív ipari szereplők és a múzeumok közötti együttműködések lehetséges eredményeit, formáit és az ahhoz szükséges feltételeket.               
A kétnapos konferencián megjelenik a TechLab standja is, hiszen bemutatjuk egyes projektjeink legújabb kisfilmjeit, a résztvevők kipróbálhatják legújabb alkalmazásainkat és belelapozhatnak a legfrissebb kiadványainkba is.

 

 
Nemzetközi publikáció
There are no translations available.

Ruttkay Zsófia és Bényei Judit közös munkája, a "Renewal of the Museum in the Digital Epoch" című tanulmány is szerepel a Springer Art, Research, Innovation and Society sorozatának "The Future of Museums" most megjelent kötetében.
A kötet szerzői osztrák, német, görög, amerikai, brazil és kínai egyetemek és múzeumok szakembereit vonultatja fel, de Yoko Ono is szerepel egy, a kortárs múzeumokra vonatkozó művével.

Részleteket a kötetről ezen az oldalon találhatóak

 

 
Kerekasztal-beszélgetés az AEJM konferenciáján
There are no translations available.

Az Association of European Jewish Museums ezúttal Budapesten rendezi konferenciáját november 18- 20. között.
The Politicisation of Museums. European Jewish Museums: Consequences and Responses című háromnapos konferencián a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltárban lehet részt venni. 

November 18-án, vasárnap egy kerekasztal-beszélgetés során Balázs Gábor, a Zsidó Tanulmányok Egyetemének professzora beszélget Toronyi Zsuzsannával, az intézmény igazgatójával, Kiss-Gál Zsuzsanna kiállítástervezővel, Ruttkay Zsófia digitális kurátorral és Darvas István rabbival az új intézményről, valamint az állandó kiállítás megújulásáról.

Melyek a kiállítás legfontosabb zsidó filozófiai elképzelései? Hogyan reflektál a kiállítás a kortárs kihívásokra? Az HJMA új kiállításának alapvető elméleti alapja az, hogy zsidó kiállításnak kell lennie, nem csupán zsidó témájú kiállításnak, vagy egy adott zsidó közösség tárgyainak kiállításáról.

 

A részletes program itt található.

 

 

 

 
Nemzetközi publikáció
There are no translations available.

 A Routledge kiadónál megjelent, 11 európai országból meghívott szerző által jegyzett "Participatory Design Theory. Using Technology and Social Media to Foster Civic Engagement" című tanulmánykötetben szerepel "Participation within and beyond museums with the help of digital technologies" címmel Ruttkay Zsófia és Bényei Judit közös tanulmánya.
A kötetről itt olvasható angol nyelvű ismertető.

 

 
Digitális Bölcsészet publikáció
There are no translations available.

Elindult a Digitális Bölcsészet folyóirat.

Az első szám "Műhely" rovatában jelent meg Ruttkay Zsófia írása "Digitális Múzeum – a MOME TechLab projektjeinek tükrében" címmel.
Milyen alternatívái vannak a digitális múzeum terminológiai értelmezésének? Miként bővíthető ki a múzeumlátogatás élménye időben és térben a digitális technológiák alkalmazásával? Hogyan motiválható a látogató aktív részvételre?
A tanulmányban tizenöt projekt kerül bemutatásra, melyek oktatási környezetben hallgatói projektként vagy múzeumi megrendelésre, a TechLab Fellows alkotói kollektíva által készültek.
A tanulmány és a folyóirat teljes tartalma ingyenesen elérhető!

 

 

 

 
« StartPrev12345678910NextEnd »

Page 1 of 27