logo
MagyarEnglish

arany200

A Petőfi Irodalmi Múzeum  Arany János születésének 200-dik évfordulóját  2017-ben az Önarckép álarcokban. Arany János emlékkiállítás című tárlattal ünnepelte. Ehhez az iskolai oktatást kiegészítő, országosan utazó változataként az „Arany 200 busz” járja az országot. Mindkét kiállításban szerepel két, elsősorban a fiatal korosztálynak szánt interaktív installáció.  

 

                                                   

 

Projektek:

 

EMOJI

 

Egy nagy érintőképernyőn a mai online kommunikációban használatos emotikonokkal a látogató 6 érzelmet határoz meg. A program a költő verseiből választ ki érzelmileg hasonló sorokat, és fűzi őket össze rap formában, mely megnézhető, meghallgatható.

 

         http://techlab.mome.hu/images/stories/emoji_2.JPG              

 

Videó itt

      

 

 

ERŐPRÓBA

A látogató egy játékpálya állomásain haladva Toldi erejével mérheti össze a sajátját. Egy, az erőkifejtést közvetítő fizikai eszköz segítségével hajíthatja el a malomkövet, veheti fel a küzdelmet a farkasokkal, szállhat szembe a bikával vagy mérkőzhet meg a cseh vitézzel. A próbatételek animált jelenetekben élhetők át. Az egyszerű eszközzel az erőkifejtés kalibrálható, így az alkalmazás kihívást jelent a kisgyereknek éppúgy mint a felnőtteknek. Ha sikerrel járunk, jutalomként elolvashatók a Toldi megfelelő sorai.