logo
MagyarEnglish

MUZI

 


Történelmi séta a Múzeumkertben okos telefonnal


A mobil alkalmazás a Nemzeti Múzeum kertéjnek hajdan népszerű nevét viseli. A kert a kezdetektől a fővárosiak kedvelt pihenőhelye, de drámai történelmi események színhelye is volt. A saját okos telefonnal vagy tablettel használható séta 12 állomáson keresztül mutatja be a kertet. A szakértő ismertetését hallgatva vagy olvasva tudhatunk meg részleteket a ma is álló emlékekről, szobrokról vagy régi történetekről, melyet korabeli fotók egészítenek  ki. A látogatót kvíz kérdések teszik próbára minden egyes helyszínen.


A bármilyen mobil készüléken használható séta a MOME Digitális Múzeum 2016/17 évi kurzusának keretében jött léte, a Magyar Nemzeti Múzeummal együttműködve. 

 

Az alkalmazást a MOME 2017 tavaszi félévének Digitális Múzeum kurzusán tervezte és készítette: Gere Nóra és Vásárhelyi Áron (MOME  hallgatók). Tartalom: Debreczeni-Droppán Béla (MNM)   Tanárok: Bényei Judit, Ruttkay Zsófia

 

Az alkalmazás használatához szükséges lépések:

  1. Az izi.travel ingyenes app letöltése a saját készülék operációs rendszerének megfelelő app store-ból.
  2. A séták közül a MUZI begépelésével található  meg a szóban forgó séta,  melyet le kell tölteni.
  3. Helyben, internet kapcsolat nélkül követhető a séta, kizárólag a GPS alapú helymeghatározást kihasználva. A teljes , 40 percnyi séta megszakítható és folytatható bármely állomáson.

     

    A mobil alkalmazásról tartalmi és letöltési információ található az izi.travel oldalán.

    Az izi.travel keretrendszerrel  bárki ingyen készíthet hasonló vezetőt, a saját intézményének falain kívül vagy belül.