logo
MagyarEnglish

Analógia

 A Mai Manó Ház az egyik legjelentősebb történeti gyüjteménnyel rendelkező hazai fotográfiai múzeum. Éppen ezért adta magát az alkalmazás ötlete, amely az analóg fotózás rejtelmeibe avatja be felhasználóit. A tableten működő, valós folyamatokat szimuláló applikáción keresztül mindenki játszva tanulhatja meg a mai, digitális világban már csupán kevesek számára ismerős procedúra egyes lépéseit.

A játék egy fotó elkészítésével kezdődik, majd a sötétkamrában folytatódik, ahol mindenki kevdvére kísérletezhet a kép előhívásával. Minden egyes folyamat esetében a felhasználó döntheti el, mennyi időt szán az adott teendő elvégzésére. 

Így a játék végén megjelenő kép egy igazi meglepetés lesz. A program a fotózás és előhívás egyes stációinak függvényében változik, ha valaki kevés időt szánt például az expozíciós folyamatra, vagy éppen a kép fixálására, meglehet hogy nem olyan lesz a végeredmény, amilyet szeretett volna. 

 

Az alkalmazás ötlete a Digitális Múzeum 2014-es őszi kurzusán született, amit az International Visegrad Fund támogatott.  

 

alkotók: Lucas Breuer, Gazdi László (BME)