logo
MagyarEnglish

TechLab a Múzeumok Éjszakáján

Múzeumok éjszakáján, 2014. június 21-én a látogatók több, a MOME TechLab gondozásában létrejött projektet is megtekinthetnek, köztük két teljesen újat, valamint Petőfi Irodalmi Múzeummal közösen létrehozott "A megmozdult szótár – Weöres Sándor 100 éves" című időszakos kiállítást, melyet a nagy sikerre való tekintettel őszig meghosszabbítottak.

Kipróbálható lesz a Szépművészeti Múzeum "Toulouse-Lautrec világa" kiállításán a „Litográfia kezdőknek” elnevezésű érintőképernyős alkalmazásunk és aMesemúzeumban kiállított interaktív mesénk, „A Kiskakas gyémánt félkrajcárja” is.

A MOME és a BME közös, Digitális Múzeum kurzusa során a hallgatók közreműködésével több projekt is megvalósult. Ezek közül kettő most először kerül a nagyközönség elé. A Magyar Zsidó Levéltárral együttműködve megalkotott applikációk a zsidó hagyományokat elevenítik meg, míg a Bajor Gizi Színészmúzeumban 17 órától egy mobil-alkalmazás segítségével a látogatók életre kelthetik a jól ismert bábokat (pl. Vitéz László és az ördög), és elkészíthetik, majd online megoszthatják saját bábos emotikonjaikat is.