logo
MagyarEnglish

Hajnali háztetők irodalmi séta bemutatója

Széles sajtónyilvánosság előtt, a Csendes Létteremben került ma sor a Kreatív Technológia Labor a Petőfi Irodalmi Múzeummal és az MTA SZTAKI-val közös projektjének, a Hajanali háztetők irodalmi séta bemutatójra. A sajtótájékoztatónt Új Péter újságíró nyitotta meg, akit a a Labor vezetője Ruttkay Zsófia követett és mesélt röviden a projekt keletkezésének körülményeiről, oktatási hátteréről, az Elméleti Intézettel közösen léterhozott interdiszciplináris Digitális Múzeum kurzusról. 

A séta koncepcióját, hangulatát, keretét az alkotók, tartalomfejlesztők Jankó Anna és Oravecz Júlia MOMÉ-s hallgatók, illetve Mata Juli, a KTL munkatársa prezentálták, amely végén egy rövid funkcionális bemutatót is tartottak.

A sajtóbemutatón szót kapott még az MTA SZTAKI munkatársa Márkus Zsolt is, aki a sétát magában foglaló alkalmazásról beszélt bővebben, a délelőttött pedig a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatóhelyettese, Wernitzer Júlia zárta a múzeumok jövőjéről, jelenéről ejtett néhány szavával és azzal a gondolattal, hogyan is illeszkedik ez a fejlesztés a múzeum filozófiájához és Ottlik munkásságához.

Az eseményen a TV, rádió és az írott sajtó munkatársai is jelen voltak.

 

 

  A képen balról: Wernitzer Júlia (PIM), Ruttkay Zsófi (MOME KTL), Új Péter, Márkus Zsolt (MTA SZTAKI), Jankó Anna (MOME KTL), Mata Juli (MOME KTL) és Oravecz Júlia (MOME KTL)