logo
MagyarEnglish

MOME KTL a MÜPÁ-ban

A  Liszt Ferenc születésének kétszázadik évfordulójára rendezett jubileumi rendezvények ideje alatt a MOME KTL csapatának két installációja gazdagítja a Művészetek Palotájának látogatói terét.

 

Liszt utazásai címmel a látogatók egy, a zongora formáit idéző tartón rögzített multitouch képernyővel találkoznak, amely a művész élete során megtett utazásainak interaktív térképét jeleníti meg. A kíváncsi érdeklődő a képernyőt megérintve ismerheti meg az egyes időszakok alatt megtett utak hosszát, célpontjait, amelyek összességükben több, mint 100 000km-ert tesznek ki.

A Hangos Kotta az interaktív zenehallgatás élményét kínálja: a kottaállványhoz kapcsolt fejhallgatóban Liszt Csárdás obstiné című zongoradarabjának dallamai csendülnek fel, amelyet a látogató a művész kéziratmásolatát lapozgatva követheti egy, a hangjegyeken végigfutó fénypászta segítségével.

 

A tartalmi és technológiai megoldások a KTL munkatársai: Ruttkay Zsófia, Nagy Ágoston és Samu Bence nevéhez fűződnek, az installációk tartószerkezetei pedig a Formatervező Tanszékről Püspök Balázs és Vető Péter munkái.

Mindkét installáció megtekinthető és kipróbálható az év végéig.