logo
MagyarEnglish

Interaktív Projekt

 

A kurzus keretében lehetőség nyílik interaktiv alkalmazások tervezésére és fejlesztésére, egyedül vagy néhány fős csapatban (tovább) dolgozva, egyéni érdeklődés szerint, illetve az alábbi témák közül választva:

  • AR (kibővitett valóság)
  • új kamerás mozgásérzékelős alkalmazások (pl. Kinect)
  • lokativ és mobil technolgiák
  • komoly játékok
  • múzeumi alkalmazások

Egyes projektek külső partnerek leírása alapján, illetve velük egyeztetve készülnek. Múzeumi projektekkel be lehet kapcsolódni a Digitális múzeum kurzus cspataihoz. 
A projektek megvalósítására az ELTE Informatika Karán a T@T Csoport programozó hallgatóival való csaptmunka keretében kerülhet sor. 
A legjobb munkákat ösztöndíjjal jutalmazzuk, hogy azokat a kurzus után még fesztivál, éles üzem vagy akár üzleti megvalósítás minőségre fejlessze a csapat.

 

Munkamódszer:
A kurzus folyamán egyéni vagy kis csoportos önálló munka folyik, melyet konzultációkkal, szakirodalommal segit a kurzusvezető. A projektek munkája online felületen követhető, előzetesen megállapított mérföldkövek szerint. 
A csapatok - amennyiben ELTE-s is szerepel bennük - a MOMELTE online felületet kell hogy használják kommunikációra és dokumentálásra. 
A projektekhez a Kreatív Technolgia Labor eszközei - Kinect, GalaxyTab, Multitouch Windows gép - is használhatók.

 

Értékelés:
A projekt konceptuális terve, a megvalósítása minősége és dokumentációja alapján. A csapatmunka együtt,illetve az egyes szerepek külön is értékel?dnek.

A MOMEs hallgatók feladatai:

  1. Projekt javaslat (de be lehet csatlakozni más projekjébe is)
  2. Projekt konceptuális tervezése
  3. Tartalomfejlesztés, illetve grafikai, tervezési (esetleg 3d modellezési) munkák
  4. Dokumentáció
  5. Implementáció, de ez csapat munkában az ELTE-től is jöhet

 

 Előfeltétel: Formálisan nincs. Technológiai érdeklődés kell, valamely programozási ismeret jól jön. A kurzusra való felvétel egyéni beszélgetés után véglegesül. Előzetes egyeztetés a kurzusvezetővel mailen. 

 

 

Oktató: 

Ruttkay Zsófia PhD, docens, e-mail: ruttkayATmome.hu

 

Idő:        

péntek 13.40-17.00

Hely:    B213