logo
MagyarEnglish

Digitális média: Digitális Múzeum

Az Elméleti Intézet és a Kreatív Technológia Labor közös kurzusa.

 

A XXI. század emberének kommunikációs és ismeretszerzési szokásait a technológia fejlődése jelentősen megváltoztatta. A szeminárium azokat a lehetőségeket vizsgálja, amelyekkel a kultúraközvetítés intézményei, különös tekinetettel a múzeumokra, élhetnek a digitális médiakörnyezetben, annak érdekében, hogy hatékonyabban, illetve teljesen új élményt nyújtva juttathassák el üzeneteiket a közönség számára és bekapcsolják őket a tudásmegosztás áramkörébe. Megismerkedünk számos új technológia múzeumi alkalmazásának létező példáival és - csoportokban dolgozva - magunk is tervezünk digitális technikára épülő múzeumi projekteket. A szeminárium gyakorlati jellegű, jelentős terepmunkát tartalmaz különböz? múzeumi helyszíneken. 

CA játékok megvalósítására az ELTE Informatika Karán a Média Informatika és Technológia Csoport programozó hallgatóival való csaptmunka keretében kerül sor.

A kurzus során tárgyalt főbb témakörök:

  1. A XXI. század múzeuma
  2. A kultúraközvetítés szolgálatába állítható legújabb technológiai lehetőségek áttekintése
  3. Edutainment, Serious Gaming és a közösségi tartalomfelhalmozás - a tudásmegosztás új útjai
  4. Múzeumtechnológiai projektek - nemzetközi esettanulmányok a kultúraközvetítésben
  5. Múzeumok meglátogatása, tapasztalatgyűjtés, konzultáció. Saját projekt javaslat, tervezése, megvalósítása interdiszciplináris csapattal - együttműködés különböző partnerekkel (múzeumi szakember, programozó), értékelése

Résztvevők:
A kurzus a Digitális média/Kommunikációs és médiaismeretek III. kötelező tárgy a Média menedzsment MA II hallagtóinak. 
Az interdiszciplináris projekt munkába mind a MOME egyéb szakos hallgatói, mind az ELTE hallgatói is részt vehetnek, egyéni egyeztetés után. 

 

Oktatók:  

Bényei Judit docens, e-mail: benyeijuATgmail.com                

Ruttkay Zsófia docens, e-mail: ruttkayATmome.hu  

Idő:  

csütörtök 10.00-11.20

Hely:   A206