ByP bemutató

A 2018/2019-es őszi félév Digitális Múzeum kurzusának zárásaként került bemutatásra a ByP (Budapest by Paintings and Photos). Ez egy olyan mobilalkalmazás, amellyel a sétáló a XX. század elején készült fotók és festmények alkotóinak nyomdokaiba lépve fedezi fel a mai Budapestet. Ha egy-egy helyszínen a telefon kamerájába nézve az AR (augmented reality) segítségével sikerül becserkészni a fotós Klösz György, vagy a hajdani festő nézőpontját, nemcsak a város alakulásáról és az alkotó művészről tudhat meg részleteket, hanem be is léphet a képbe, megelevenednek a szereplők.
Az alkalmazást a MOME sokféle szakról – fotó, animáció, média design, designelmélet, design- és művészetmenedzsment –  összesereglett hallgatói és egy BME programozó hallgató készítették a BTM Kiscelli Múzeumának szakembereivel együttműködve.

Alkotók: Berényi Henriett DM MA1, Fazekas István Mihály TG BA2, Holp Nándor A BA2,  Kőrösi Boglárka DE MA2, Lászlók Noel F BA2, Pénzes Bence MD MA1, Szombathy András MD BA2,  Varga Benedek BME MSc.