Arany200

A Petőfi Irodalmi Múzeum Arany János születésének 200-dik évfordulóját 2017-ben az Önarckép álarcokban. Arany János emlékkiállítás című tárlattal ünnepelte. Ehhez az iskolai oktatást kiegészítő, országosan utazó változataként az „Arany 200 busz” járja az országot. Mindkét kiállításban szerepel két, elsősorban a fiatal korosztálynak szánt interaktív installáció.

Projektek:

EMOJI
Egy nagy érintőképernyőn a mai online kommunikációban használatos emotikonokkal a látogató 6 érzelmet határoz meg. A program a költő verseiből választ ki érzelmileg hasonló sorokat, és fűzi őket össze rap formában, mely megnézhető, meghallgatható.

Videó itt.

        

 

ERŐPRÓBA
A látogató egy játékpálya állomásain haladva Toldi erejével mérheti össze a sajátját. Egy, az erőkifejtést közvetítő fizikai eszköz segítségével hajíthatja el a malomkövet, veheti fel a küzdelmet a farkasokkal, szállhat szembe a bikával vagy mérkőzhet meg a cseh vitézzel. A próbatételek animált jelenetekben élhetők át. Az egyszerű eszközzel az erőkifejtés kalibrálható, így az alkalmazás kihívást jelent a kisgyereknek éppúgy, mint a felnőtteknek. Ha sikerrel járunk, jutalomként elolvashatók a Toldi megfelelő sorai.

       

 

Alkotók:

Koncepció, programozás: Samu Bence

Grafika, animáció: Huszár Dániel

EMOJI hangtervezés: Nagy Ágoston

Projektmenedzsment: Ruttkay Zsófia