Interaktív könyv

 A könyvnyomtatás felfedezése után ma a digitális publikálás változtatja meg alapjaiban a szövegek és képek terjesztését és az olvasási szokásokat. A magunkkal vihető érintőképernyős eszközök – okostelefonok, az iPad és szerényebb, akár kifejezetten gyerekszobába szánt társai is – a multitouch funkció mellett még jópár egyéb modalitást kínálnak fel, mint pl. a rázás, a gravitáció érzékelését vagy hangi input/outputot.

 
Miként használhatók ezek a modalitások az eszközökön olvasható szövegek – mese, vers, tananyag, …- akár hangos illusztrálására, mozgó kép és szöveg új szintézisére, a hagyományos végigolvasós könyvön túllépú nemlineáris narratívák létrehozására, vagy éppen interaktív, a nyelv-, zene- vagy matektanulást segítő játékos alkalmazások megtervezésére?
 
A kurzus az interaktív könyvek tervezéséhez ad elvi alapokat (esetenként meghívott előadókkal). A kivitelezéshez a hallgatóknak korábban megszerzett szakmai ismereteiket (storyboard, vizuális ábrázolás, animáció, …) és készségeiket (Flash programozás) kell használniuk.
 
A kurzusról bővebben itt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük