Kutatás

Kutatási tevékenységben mint kísérleti, tudományterületek közötti együttműködést támogató alkotóműhely szeretnénk aktívan részt venni és hozzájárulni a tudástár kiépítéséhez.
Egyrészről a MOME kreatív kapacitásainak szándékunk lehetőséget teremteni a nemzetközi kutatási témákban való tevőleges részvételhez, másrészt a híd szerepét betöltve a megszületett gyakorlati eredményeket és a kialakuló kutatás irányokat képviseljük és ületjük át tevőlegesen a hazai egyetemi munkába.

Jelenleg az Európai Bizottság által támogatott, 7. EU Kutatásért és Technológiai Fejlesztésért Közösségi Keretprogram részeként létrejött TERENCE európai együttműködési projektnek vagyunk aktív résztvevője másik hat ország tizennégy partnerével közösen. A „Technológia támogatta tanulás” témakörében kiírt projekt célja egy olyan e-learning (interaktív tanuló) rendszer kidolgozása, amely szövegértési nehézségekkel küzdő és hallássérült 7-11 év közötti gyermekek számára könnyíti meg az olvasás elsajátítását. Az illusztrált mesékkel operáló, tablet gépekre kialakított rendszerben a grafikus felhasználói felületek tervezését, a meseillusztrációk és a pedagógiai célokat segítő interaktív játékok fejlesztését kivitelezi a Labor.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük