logo
MagyarEnglish

Tech Tea délutánok

Moholy-Nagy László a mérnöki tervezést és a művészi kreativitást ötvözve alkotott fotogramokat, lélegzetelállítóan új színpadi látványt, kinetikus és fényszobrokat.

 

A digitális technológia és a művészet határterületének kiaknázása már ránk vár, és a kiállításra szánt művészi installációk mellett rengeteg alkalmazási lehetőséget kínál a tanulás, a szórakozás, az együttlét, a közös alkotás újfajta - a magunk generálta hang és kép hagyományostól eltérő, 'nemlineáris' olvasatú - élményére.

A Kreatív Technológiai Labor szervezésében a Tech-Tea délutánok ehhez kínálnak inspirációt. Egy-egy meghívott alkotó mutatja be saját, legfrissebb - vagy éppen régi, de kevéssé ismert - munkáját, sok-sok demóval. Az előadások után - melyek alkalmanként angolul folynak - kerekasztal és tea mellett beszélgetünk az általuk felvetett témáról.

Az eddigi 15 előadás, valamint az elkövetkezők programja a Tech-Tea blogon olvasható. A jövő könyve – a könyv jövője

 

 A könyv jövőjét körüljáró Tech Tea nagy hallgatóság mellett zajlott le a MOME  Auditóriumában. A két meghívott vendég, Keresztes Dóra grafikus és a Nyugat-  magyarországi Egyetem tanára Nádai Ferenc tipográfus, valamint a két MOME  résztvevő: Hegyi Béla grafikus és a Kreatív Technológia Labor munkatársai a  területet jellemző, egymástól nagyon eltérő, mégis fontos témákat hoztak el a  projektjeik bemutatásával.

 

 

Bővebben...
 
A jövő könyve – a könyv jövője április 25.,17.00

 

 Kerekasztal beszélgetés s, -kiadás és -felhasználás dinamikus fejlődéséről és az  ebben rejlő lehetőségekről az érintőképernyők korában.

 Résztvevők:

 Keresztes Dóra – Kamramesék; Hegyi Béla – Interaktív folyóirat; MOME Kreatív  Technológia Labor – Bemutató interaktív könyv projektekből; Nádai Ferenc –  Elveszítjük-e a tapintást?

 Moderátor: Ruttkay Zsófia

 

Várunk minden kedves résztvevőt a szokásos helyszínen, a MOME A104-es termében.

Az eseményről részletesebb leírás a Tech Tea állandó blogján, lvasható.

 
New Aesthetic Ecologies of Interactivity

  As a special guest, Brigitta Zich, researcher and programme director of Digital Media at Culture Lab Newcastle (UK) is going to give an insight on better understanding of how interactive applications and nonconventional approaches challenge current media and technology trends.


 

 

 
TechTea November 9-én: magyar kaland a Szilikon-völgyben


 Feles Dániel a MOME Design szak hallgatója, a videoval, programozott interakcioval és    programozott grafikával foglalkozik már 5-6 éve. Mindig is érdekelték a számítógéppel  generált  vizuális rendszerek, ahol a programozást kifejezetten művészeti célokra  használhatja.
 2007 óta a Kitchen Budapest media labor kutatója.

 
Újra TECHTEA

 

 Szeptember 28-án du 16.30-tól Rubi Anna és Simkó Beatrix, a MOME két Média Design szakos hallgatója tart      sok-   sok képpel és tánc videoval illusztált előadást a mai műfajokról és azok történeti előzményeiről.

 
« ElsőElőző123KövetkezőUtolsó »

Oldalak 2 / 3