logo
MagyarEnglish

Tech-Tea afternoons

Lászlo Moholy-Nagy was a pioneer of mixing engineering design and artistic creativity to create photograms, impressive theater sets and visuals, kinetic and light sculptures and now the borderline of digital technology and arts are awaiting us.

 

Apart from the creation of artistic installations many other possibilities of applications are to be discovered on the field of education, entertainment and shared experiences.

 

Tech-Tea afternoons were founded to provide inspiration through the invitation of relevant speakers who introduce their current and older - less known - works filled with demos.  After each presentation - occasionally held in English - the audience is invited to meet the speaker and participate in a round-table discussion on the topic of the day.

 

15 presentations have been held so far. The next occasions to attend will be on 5th April and 24th April 2014.

For more information on the past and the upcoming programs please visit the Tech-Tea blog.

 IBOO, egy fiatalok vezette francia startup az interaktív grafika területéről
There are no translations available.

Február 6., 17:00, MOME A épület 104. 

 

2013 első Tech Tea rendezvényének vendége Marina Roel, az Iboo Interactive ifjú alapítója és vezetője.

Hogyan lett sikeres az alig két éve indult,  interaktív grafikával  és animációval foglalkozó lyoni startup? Mitől kelendőek a gyerekeknek készült interaktív könyveik? Hogy lehet bejutni a nemzetközi piacra? Marina beszél majd a tapasztalataikról, bemutatja interaktív könyveiket és egyéb alkalmazásaikat.
Az előadás nyelve angol.
 
Az eseményen való részvételt kérjük annak facebook oldalán jelezze.
 
Interaktív könyv. Kinek? Hogyan? Mennyiért?
There are no translations available.

 A JÖVŐ KÖNYVE - A KÖNYV JÖVŐJE TECH TEA sorozat újabb előadása.

Novmber 28., 17:00, MOME A épület 104.
 

Az interaktív könyvek látványos szaporodásának ellenére nincsenek még meg a jó válaszok  alap kérdésekre – a tervezői döntésekkel, amellyel a grafikus, a meseíró és a programozó  szembesül, nem is beszélve a forgalmazás, sőt az üzleti siker letéteményeséről. A kerekasztal beszélgetés célja, hogy együtt feszegessük a kérdéseket – és erősítsük az  itthon még gyerekcipőben járó, de nagy lehetőségek előtt álló műfajt.

Bővebb információ az állandó Tech tea blogon.

 
Digitális gondolkodás: hogyan alakítja át az agyat a virtuális környezet?
There are no translations available.

A JÖVŐ KÖNYVE - A KÖNYV JÖVŐJE TECH TEA sorozat újabb előadása.

 

Október 31., 17:00, MOME A épület 104.

 

A tudat kialakulásában a környezeti tényezők már a biológiai (evolúciós) megközelítésmód alkalmazásával jelentős hangsúlyt kapnak. Az utóbbi évtizedekben a környezet egy meghatározóan új elemmel bővült: a számítógépek és más digitális eszközök grafikus felületei olyan virtuális környezetet hoztak létre, amelyben az ember ideje mind nagyobb részét tölti. E környezetben részben a korábbi kognitív és tudati mechanizmusok működnek, részben pedig – az agy plaszticitásának köszönhetően – új struktúrák jelennek meg. De vajon miként formálódik át maga az idegrendszer e környezet hatására? Létezik-e speciálisan "digitális gondolkodás"?

 

Az előadó Lehmann Miklós PHD, az ELTE TÓK Társadalomtudományi Tanszékének adjunktusa.

 

 
Varga Emőke: Illusztráció és narratíva nyomtatott és interaktív képeskönyvekben
There are no translations available.

TECH TEA, Október 17 Szerda, 17.00, MOME A épület 104.

 

  A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Kreatív Technológia Labor "A jövő könyve - a könyv jövője" TechTea sorozatának következő előadásán  Varga Emőke, a könyvillusztrációk neves kutatója tesz fel majd kérdéseket a hagyományos narratív megközelítés működőképességéről a folyamatosan változó mediális környezetben, azaz, mi történik, ha egy grafikus interaktív könyvet tervez. Az előadó elméleti alapokat és konkrét példákat mutat a kérdések megválaszolásához, elsősorban a hazai kiadású gyermekkönyvek területéről.

 

Az előadásról bővebb információ a Kreatív Technológia Labor állandó Tech Tea blogján a: http://techtea-create.blogspot.com/ -on található.

 

A részvétel ingyenes, a rendelkezésre álló helyek korlátozott száma miatt azonban kérjük visszajelzését a részvételről.

 
Hajnali háztetők - irodalmi séta; a A jövő könyve - a könyv jövője Tech Tea sorozat újabb előadása
There are no translations available.

 Szeptember 26. szerda,  17.00, MOME A épület 104.

 Az Ottlik Géza Hajnali háztetők című regényét megelevenítő, lokatív technológiára épülő irodalmi séta során az „olvasó” okostelefonja segítségével a várost járva hallgathatja meg és olvashatja a történetet annak vélt és valós helyszínein, miközben a kor Budapestjét archív dokumentumok keltik életre.

A séta az újfajta, komplex élményen keresztül kívánja megszerettetni az író kultuszregényét a fiatalokkal, és egyben népszerűsíteni a (könyv) olvasást.

 A kerekasztal beszélgetés résztvevői az együttműködő inétzmények képviseletében: Bánki Zsolt (Petőfi Irodalmi Múzeum), Mata Juli (MOME Kreatív Technológia Labor) és Márkus Zsolt (MTA SZTAKI e-Learning Osztály).

A beszélgetést a MOME KTL vezetője, Ruttkay Zsófi moderálja.

 

 
« StartPrev123NextEnd »

Page 1 of 3