logo
MagyarEnglish

COST - European Cooperation in Science and Technology

Ruttkay Zsófia és a TechLab csatlakozott a COST 'e-read' szekciójához, amelynek fő irányvonala a digitális olvasási szokások feltérképezése és az ehhez kapcsolódó technológiai fejlesztések előmozdítása. 

A részletes leírás a következő linken érhető el: Evolution of reading in the age of digitisation (E-READ)

 

 
Digitális Múzeum 2014 őszi kurzus - A jövő múzeuma a visegrádi országokban

A 2014-es őszi félév Digitális Múzeum - A jövő múzeuma a visegrádi országokban című kurzusunk számtalan tanulsággal és érdekes feljesztési lehetőséggel zárult. A múzeumok és hallgatók együttműködéséből így ismét olyan alkalmazások születtek, amelyek egy lépéssel beljebb vezethetnek a gyűjtemények változó látogatói igényeket adaptáló átalakulásában. 

 

 

Bővebben...
 
Digitális Múzeum projektbemutató

Január 16-án tartottuk a Digitális Múzeum kurzus félévzáró prezentációs napját, ahol a MOME különböző intézeteiből érkező hallgatók (média design, fotográfia, animáció, tervező grafika, design -és művészet elmélet), BME-s programozó társaikkal közösen mutatták be a félév során született projektjeiket.

 

 

Bővebben...
 
Digitális Múzeum projektek a NODEM 2014 konferencián Varsóban

 A TechLab, a tavalyi siker  után, ismét  megívást kapott a múzeumok megújulását taglaló nemzetközi NODEM konferenciára.

http://nodem.org/nodem-2014/program/

 

Bővebben...
 
Archiving the Ephemeral

 A kurzushét keretében a TechLab vendégeként  Jacek Smolicki lengyel művész, a Malmoi Egyetem PhD hallgatója vezette be a hallgatókat az „illékony” archiválásába. A téma az eltűnő-átalakuló  MOME campus volt.  A hallgatók négy projektet mutattak be a kurzus végén csütörtökön, melyek a kollégiumnak, a kertben található tárgyaknak, a fontos találkozóhelyek közötti utaknak és a kantinnak állítanak – a tervek szerint majd az új campuson - interaktív módon előhívható hangi és vizuális emléket. 

 

 

 

 

 

Ez az együttműködés "A jövő Múzeuma" elnevezésű program keretein belül valósulhatott meg a Visegrad Fund University Grant támogatásával.

Bővebben...
 
« ElsőElőző11121314151617181920KövetkezőUtolsó »

Oldalak 11 / 27