logo
MagyarEnglish

Digitális Judaika 2 - MOME prezentációk a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltárban

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Digitális Múzeum kurzusának keretében a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár számára készült projektek bemutatójára kerül sor június 2. kedden, 14-16 óra között.

Helyszín: Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár Goldmark terem VII., Wesselényi utca 7.

A projektek részletes bemutatása itt olvasható.

 DSC_6397.jpg

Bővebben...
 
TechLab a Perspectives on Art Education szimpóziumon, Bécsben
A bécsi Iparművészeti Egyetem, Perspectives on Art Education címmel szervez nemzetközi szimpóziumot május 28-30 között. A MOME-t Bényei Judit és Ruttkay Zsófia képviselik, akik Digitális Múzeum - interdiszciplináris egyetemi kurzus címmel előadást is tartanak. További információk az eseményről: http://www.didactic-art.org/index.php?id=info_perspectives0
 
Interaktív mesék óvópedagógia szempontból - a SZTE A kiskakas gyémánt félkrajcárját vizsgálta

A Szegedi Egyetem óvó- és szociálpedagógus szakos hallgatói a korábbi évek együttműködésére építve, dr. Varga Emőke vezetésével tesztelték tovább a Labor által készített 'A kiskakas gyémánt félkrajcárja" c. interaktív mesét.  Az eredményekről a Művészettel az Oktatásért Kutatócsoport szervezésében rendezett előadássorozaton számolnak be május 6-án 17 órától a Hattyas sor 10. VII. ép. 7014-es termében.

Bővebben...
 
Weöres100 a Museum Nexten

A napokban zajlik Európa legjelentősebb, évente megrendezésre kerülő múzeumkonferenciája, a Museum Next. A rangos esemény helyszíne idén Genf, és az eredeti célkitűzéshez híven tovább folytatódik a diskurzus a múzeumok helyéről a digitális korban. A TechLab képviseletében Ruttkay Zsófia a Weörös100 interaktív kiállítás tapasztalatairól fog beszélni.

 

 

 
Szinte Gábor - A székelykaputól a törölközőig kiállítás

Szinte Gábor néprajzi gyűjtő fotóhagyatékát bemutató kiállítás nyílik április 16-án 17 órakor a Néprajzi Múzeumban. A kiállítás érdekesebbé tételében a TechLabnak is jutott ismét szerep. Szeretettel ajánljuk mindenki figyelmébe.

 

 

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldalak 8 / 26