logo
MagyarEnglish

Inspiráló Designelmélet: MindennAPPjaink - Applikációk és társadalmi hasznosság
Toldi Klub
1054 Bajcsy-Zsilinszky út 36-38, Budapest, Hungary, 1054
2015. nov. 2. 19:00
 
Vendégek: 
Ruttkay Zsófia – TechLab
Szűcs Ádám – Appleblog
Torma Zsolt – iOS fejlesztő
 
Az Inspiráló Designelmélet első eseménye az őszi félévben, amelynek fő témája az applikációk, ezek társadalmi hasznossága, valamint felhasználási lehetőségeik keresése a mindennapokban.
 
Az est folyamán elsőként Ruttkay Zsófia mesél a TechLab tevékenységéről, célkitűzéseiről és fejlesztéseiről. Megismerkedhetünk Szűcs Ádámmal, az Appleblog bloggerével, aki többek között együttműködik a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségével – a kollaboráció eredménye a társadalmi réteget érintő megjelent cikk-sorozat -, valamint Torma Zsolt iOS fejlesztővel, akivel főként a látássérültek számára létrehozott applikációkról és ezen alkalmazások tapasztalt hasznosságáról beszélgetünk.
 
A beszélgetések előtt rövid áttekintést hallhatunk az applikációkról, és a témát érintő társadalmi kérdésekről, valamint a European Youth Award programjáról és lehetőségeiről.
 
 
MUZEUM@DIGIT KONFERENCIA

Idén harmadik alkalommal rendezi meg a MUZEUM@DIGIT Konferenciát a Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központjában. A múzeumi és más közgyűjteményi területen dolgozó kollégák számára szervezett kétnapos rendezvény célja, hogy nemzetközi kitekintéssel bemutassa és megvitassa a digitális múzeum, a múzeumi digitalizálás újdonságait, jelenlegi trendjeit és perspektíváit, valamint az internet alapú (webes) megjelenési formákat. A rendezvény két napja során magyar és külföldi előadóktól közel húsz előadást hallgathatnak meg az érdeklődők.

 
A konferencia helyszíne: Magyar Nemzeti Múzeum, Díszterem
 
1088 Budapest, Múzeum krt. 14–16.
 
A konferencia időpontja: 2015. november 3–4.
 
Részletes program: itt
 
 

 

 

 
KŐ KÖVÖN FINISSAGE

Nagy érdeklődés mellett, a kiállítás kurátorainak tárlatvezetésével és a  Lauder Javne Iskola diákjainak performanszával zárult a Kő kövön. Töredékek a magyar vidéki zsidóság kultúrájából című kiállítás a Néprajzi Múzeumban. A Labor itt látható digitális alkalmazásaira a Bikur Holim - Adománykönyvre és A szombat köszöntésére is sokan kíváncsiak voltak.

 

                   

 
E-READ - DR. ANNE MANGEN NYILVÁNOS ELŐADÁSA

Nemzetközi Szimpózium

“Az olvasás evolúciója a digitalizáció korában” 
                                                                                                                                                                
Dr. Anne Mangen (Stavangeri Egyetem)
2015. október 16., péntek - Szeged, Szegedi Akadémiai Bizottság Székháza

Az SZTE BTK Pszichológiai Intézete és a Szegedi Akadémiai Bizottság több mint 20 ország képviselőinek részvételével nemzetközi szimpóziumot szervez a digitalizálódó olvasás elméleteinek, modelljeinek és mérőeszközeinek újragondolására a MOME-val partnerségben. A 2017. végéig tartó E-READ COST Action program következő helyszíne a Szegedi Tudományegyetem, ahol az érdeklődők 2015. október 16-án részt vehetnek Dr. Anne Mangen (Stavangeri Egyetem), a program vezetőjének Az olvasás evolúciója a digitalizáció korában című, nyilvános előadására, aki a téma legfrissebb nemzetközi eredményeit foglalja össze. A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

helyszín: Szegedi Akadémiai Bizottság épülete (Szeged, Somogyi u. 7.)
dátum: 2015. október 16. péntek 13:00-14:00
nyelv: angol

A szimpózium célkitűzéseiről és a szakmai programról részletesebben a www.pszich.u-szeged.hu/psy/  honlapon olvashatnak. Aki szeretne a szakmai programokhoz kapcsolódni Dr. Papp-Zipernovszky Orsolyát (SZTE, BTK- Pszichológiai Intézet) keresse: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .

  

 
COST NEMZETKÖZI SZIMPÓZIUM

“AZ OLVASÁS EVOLÚCIÓJA A DIGITALIZÁCIÓ KORÁBAN”                                      
SZEGED, 2015.10.14-16.                                                                                


Az SZTE BTK Pszichológiai Intézete és a Szegedi Akadémiai Bizottság több mint 20 ország képviselőinek részvételével zajló, nemzetközi szimpóziumot szervez a digitalizálódó olvasás elméleteinek és modelljeinek újragondolására. További cél olyan mérőeszközök kidolgozása, melyekkel módszeresen vizsgálhatóak a papíralapú és képernyő olvasás megértésbeli és érzelmi különbségei. A nagyszabású, különböző tudományos hátterű kutatói együttműködést a digitalizálódó olvasás tudományos igényű kutatásának hiánya, valamint a digitalizáció által felvetett új szempontok tették szükségessé, mint például a szövegtípusok változása, az adathordozó médiumok és az olvasási folyamatok különbségei.

 

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldalak 6 / 26