logo
MagyarEnglish

Hajnali háztetők irodalmi séta bemutatója

Széles sajtónyilvánosság előtt, a Csendes Létteremben került ma sor a Kreatív Technológia Labor a Petőfi Irodalmi Múzeummal és az MTA SZTAKI-val közös projektjének, a Hajanali háztetők irodalmi séta bemutatójra. A sajtótájékoztatónt Új Péter újságíró nyitotta meg, akit a a Labor vezetője Ruttkay Zsófia követett és mesélt röviden a projekt keletkezésének körülményeiről, oktatási hátteréről, az Elméleti Intézettel közösen léterhozott interdiszciplináris Digitális Múzeum kurzusról. 

A séta koncepcióját, hangulatát, keretét az alkotók, tartalomfejlesztők Jankó Anna és Oravecz Júlia MOMÉ-s hallgatók, illetve Mata Juli, a KTL munkatársa prezentálták, amely végén egy rövid funkcionális bemutatót is tartottak.

A sajtóbemutatón szót kapott még az MTA SZTAKI munkatársa Márkus Zsolt is, aki a sétát magában foglaló alkalmazásról beszélt bővebben, a délelőttött pedig a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatóhelyettese, Wernitzer Júlia zárta a múzeumok jövőjéről, jelenéről ejtett néhány szavával és azzal a gondolattal, hogyan is illeszkedik ez a fejlesztés a múzeum filozófiájához és Ottlik munkásságához.

Az eseményen a TV, rádió és az írott sajtó munkatársai is jelen voltak.

 

 

  A képen balról: Wernitzer Júlia (PIM), Ruttkay Zsófi (MOME KTL), Új Péter, Márkus Zsolt (MTA SZTAKI), Jankó Anna (MOME KTL), Mata Juli (MOME KTL) és Oravecz Júlia (MOME KTL)

 

 
KTL projektek a DIS konferencián

 

A KTL-t az a megtiszteltetés érte, hogy lehetőséget kapott a bemutatkozásra a nemzetközileg elismert angliai Designing Interactive Systems elnevezésű konferencián, amely Június 11 és 15. között kerül megrendezésre Newcastle-ben.

Az esemény kiemelkedő fontosságú az interaktív design területén: "DIS , az elsőszámú nemzetközi fórum, ahol designerek, művészek, pszichológusok, felhasználói élményt kutatók, rendszer mérnökök és számos más terület szakértője találkozik, hogy megvitassa és formálja az interaktív rendszerek tervezésének és gyakorlatának jövőjét."

 

A labor vezetője, Ruttkay Zsófia - Matuszka Tamással, az ELTE IK hallgatójával együtt - három projektet mutat be: az EU-s TERENCE projetet, amelyről az oldalon itt olvashat bővebben, illetve két másik interaktív könyv témájú munkát, amelyek az előző féléves interdiszciplináris kurzus keretében születtek a MOME és az ELTE együttműködésében. 

 

 
KTL a Kortárs Gyermekirodalom és Médiumai Konferencián

 A labor vezetője, Ruttkay Zsófia tartott előadást Interaktív gyerekkönyvek címen az ELTE Tanító- és Óvóképző Karán megrendezett Kortárs Gyermekirodalom és Médiumai c. konferencián. A konferencia leírása és részletes programja itt található.

 
KTL a Gombold Újrá-n

A Kreatív Technológia Labor gondozásában született két projekt is megjelenést kapott a hétvégén a Gombold Újra divatshow kapcsán rendezett kiállításon Millenáris Parkban.

 

A "Képmanipulációs Kísérletek" névre hallgató interaktív installációk Czinger Máté (  "Szögletek" ) és André Nogueira daCosta ("Pixelkereső") munkái, amelyek a kép pixelekre bontásával és újraértelmezésével a kamera előtt mozgó alakokat különböző vizuális formákban ábrázoljták.

Az interaktív falat és a projektek megjelenését Vodafone Smart Store támogatta.

 

 

 

 
Liszt installációk a MUPA-ban hosszabbítva

 A Liszt év elmúlt, de a Művészetek Palotája - az eredeti tervet megváltoztatva - továbbra is  helyet ad a Hangos kotta és a Liszt utazásai c. installációknak, melyeket a MOME KTL és a Design Intézet Formatervező Tanszékének munkatársai készítettek.  A MUPA előterében, a földszinti könyvesbolttal szemben, illetve a mozgólépcső tetejétől jobbra lehet Liszt egy kéziratát meghallgatni, illetve a mester által megtett kilométereket nyomon követni.

 
« ElsőElőző21222324252627KövetkezőUtolsó »

Oldalak 24 / 27