logo
MagyarEnglish

Hajnali háztetők irodalmi séta a European Youth Award díjazottjai között

 

 A labor a Petőfi Irodalmi Múzeummal és az MTA Sztakival közös projektje, a Hajnali háztetők irodalmi séta a 2012-es  European Youth Award Education for All kategória egyik nyertese. A verseny az ENSZ Milleniumi Fejlesztési Célok hat kategóriájában hirdetett versenyt fiatal európai alkotók számára az új média területén. A díjat az alkotók képviseletében Jankó Anna, a MOME volt hallgatója és Mata Juli, a labor munkatársa veszik át a Grazban megrendezésre kerülő fesztiválon és díjátadón, november 23-án.

 

 
Bors néni Amerikában

A KTL a Bajor Gizi Színészmúzeummal közös projektje, a Bors néni énekes lapozó kiállításra került a massachussetts-i Hampshire College Pulp to Pixels c. kiállításán, amelyen művészek az interaktív könyv műfajában létrehozott különböző alkotásait vonultatja fel.

A könyvet a MOME animáció szakának hallgatója, Manja Lekic illusztrálta.

 

 

 
Data is Beautiful konferencia
center

 Az esemény október 3-5 között zajlik a Design Hét keretében, számtalan nemzetközi vendég közreműködésével, ahol október 5-én a KIBU-ban  Ruttkay Zsófia is tart előadást, Szindbád vizualizációk – egy irodalmi szöveg zeneiségének megjelenítése címmel. 

Saját munkájának bemutatása mellett lesz szó a MOME-n folyó adatvizualizációs oktatási  programokról. 

MINED ÉRDEKLŐDŐT VÁRNAK A SZERVEZŐK a 3 napos rendezvényre, majd az azt követő Hackathon-ra.

További információ a konferencia honlapján.

 
Special TechTea a DesignTerminálon
 A MOMELaboratory brand első esemény Gryllus Ábris Syntonyms c. munkájának bemutatója volt a Design Terminálon. Az esemény helyszínén szeptember 15-én Special TechTea keretében Ruttkay Zsófia beszélgetett az alkotókkal (Gryllus Ábris, Nagy Ágoston, Reich Wanda, Varga Noémi) valamit a MOME tanáraival (Balla Dóra, Szentpéteri Márton).

 

 
Ars Electronica - The Big Picture
Ruttkay Zsófia idén részt vett a linzi Ars Electronica fesztiválon, mely idén a The Big Picture cím alatt az adatvizualizáció és  interdiszciplinaritás  jegyében zajlott. A 2 nap során részt vett egy Seed adatvizualizácisós technológiai workshopon.  A legnagyobb élmény a Tsunagari & Authagraph bemutató volt: a több mint 10000 led kijezővel borított földgömbön animált adatok jelennek meg. Hogy mi és hogyan, azt távolról , a múzeum érintőasztalairól  vagy a neten keresztül is lehet szerkeszteni. A rendkívüli szerénységükkel is kitűnő alkotók keresik az együttműködést – dolgozzunk rajta!
 
« ElsőElőző21222324252627KövetkezőUtolsó »

Oldalak 23 / 27