logo
MagyarEnglish

BeeSmarter app programozói verseny

BeeSmarter címmel idén először rendezett mobil app programozói versenyt a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információtechnológia Kara, melynek döntője március 3-4én zajlott egy 24 órás fordulóban.

A szervezők a Labort azzal a kéréssel keresték meg, hogy a programozók mellé toborozzon dizájnereket is a MOME-n. Végül a két nevezett MOME-s csapat tervezett az összes programozónak. Az értékes díjak mellett a résztvevő tervezőgrafika szakos hallgatók nagyra értékelték az újfajta együttműködési helyzet adta kihívásokat és azt, hogy 24 óra alatt meg is valósultak egyes terveik.

 

 

 
Az Ottlik kiállítás zárórendezvénye a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Február 27-én 18 órától a PIM-ben az Ottlik kiállítást búcsúztató rendezvényre kerül sor. A zenés, rendhagyó tárlatvezetés után Jankó Anna, Mata Juli és Ruttkay Zsófia ismét bemutatták a Hajnali háztetők irodalmi sétát.

 

 

 
Marina Roel február 4-6 között a Laborban vendégeskedett

2013 első TechTea rendezvényének vendége Marina Roel, az Iboo Interactive ifjú alapítója és vezetője volt. Marinát a 2012-es Transform@Lab során ismertük meg. Kiderült, hogy saját cége van, ahol Marina legszívesebben csak interaktív könyveket készítene. Az első appjuk - Tim & Tom - kitűnik a mezőnyből. A három nap alatt Marina megismerkedett a TERENCE projekttel és az általunk készített játékokkal és illusztrációkkal. Megmutatuk neki a fejlesztés alatt álló meseadaptációhoz készült jeleneteket, beszélgettünk arról, hogy hogyan lehet interaktív illuszrációt tervezni, tesztelni, és programozni pl. az Unity 3D játékmotort használva. Egy délelőtt a laborban saját könyv-projektjükön dolgozó hallgatókkal cserélt eszmét, válaszolt kérdéseikre. Ittlétét egy sok külső vendéget is vonzó TechTea előadás zárta.

 

 

 

 
A KTL az MMKlaszter HiTech Pubján

A KTL volt egyike a december 14-én megtartott Multimédia Klaszter 11.HiTech Pub rendezvényének egyik meghívott vendége, ahol a szeptemberben bemutatásra került Ottlik: Hajnali háztetők irodalmi séta okostelefonra fejlesztésről beszélt az alkalmazásfejlesztés különböző területeiről érkezett publikum előtt. Többek között bemutatásra került a KiBu Fröccs alkalmazása, a személyes pénzügyeinket segíteni hivatott - külön a magyar viszonyokra fejlesztett - Koin alklamazás, a diákszervezetek munkáját megkönnyítendő Campus Duck, illetve az elsősorban játékfejlesztésre szakosodott Catmoon Productions, videójáték fejlesztőkből összeállt csapata is.

Az eseményen készült képek az MMKlaszter Facebook oldalán, vagy ide kattintva megtekinthetők.

 
Tech Tea: Interaktív könyv: Kinek? Hogyan? Mennyiért?
Tech Tea: A jövő könyve - A könyv jövője: Interaktív könyv: Kinek? Hogyan? Mennyiért?

 

A Tech tea sorozat idei, záró eseménye mind műfaji, mind üzleti kérdéseket feszegetett: Interaktív könyv: Kinek? Hogyan? Mennyiért? címmel. A november 28-án megrendezésre került rendezvényen mind a területen fejlesztők, mind pedig a területet elemző szakértők jelen voltak. A kiadói oldalról: Endrődi Zoltán (Nokedli), Enner Patrícia (Betűtészta), Győri Hanna (Pagony), Nyulás Péter (Egyszervolt), illetve a Kreatív Technológia Labor képviseletében Ruttkay Zsófia (MOME KTL), szakértői oldalról pedig: Nyírő András (Appsters), Dobó Mátyás (Endless Mobil), Hegyi Béla (Mome Tervezőgrafika) szólaltak fel.

Az eseményről készült fotóalbum az alábbi képre kattintva megtekinthető.

 

 
« ElsőElőző21222324252627KövetkezőUtolsó »

Oldalak 21 / 27