logo
MagyarEnglish

A kiskakas gyémánt félkrajcárja az olaszországi ebuTEL Workshopon
There are no translations available.

Ruttkay Zsófia a harmadik ebuTEL nemzetközi workshopon (International Workshop on Evidence Based and User centred Technology Enhanced Learning) ismertette a MOME TechLab által fejlesztett, A kiskakas gyémánt félkrajcárja című  interaktív könyvének gyakorlati használatáról szerzett tapasztalatokat és az erre alapozható tervezői elveket.


A kutatás, melyet Ruttkay Zsófia, Bényie Judit és Sárközi Zsolt végeztek, a  TERENCE projekt keretén belül, az Európai Unió támogatásával jött létre, további a a MOME Szolgáltató Nonprofit Kft. „Interaktív gyerekkönyv kutatás” projektjén belül, melyet a Belügyminisztérium - Országos Főépítészi Iroda támogatott.

 

 

 
A kiskakas gyémánt félkrajcárja - Magyar Formatervezési Díj kitüntetettje
There are no translations available.

A MOME TechLab által fejlesztett interaktív mesekönyv, A kiskakas gyémánt félkrajcárja elnyerte a 2013-as Magyar Formatervezési Díjat, Vizuális kommunikáció kategóriában. Az elismerést szeptember 30-án az alkotók, Szepesi Szűcs Barbara, Karasz Dániel és Ruttkay Zsófia személyesen vették át a Műcsarnokban rendezett díjátadó gálán.

 Az alkalmazás október 20-ig kipróbálható a Műcsarnokban rendezett Magyar Formatervezési Díj és Design Management Díj kiállításon, a kitüntetett pályaművek között.

 

 

 
Az őszi félévben a TechLab két kurzust indít
There are no translations available.

Minden, legalább BA2 hallgató számára idén is indul a Digitális Múzeum kurzus, új múzeumi partnerekkel, és a legjobb hallgatóknak Ars Electronica 2014 belépővel, 4 (Elméleti Intézet) kreditért. További információk itt.

Minden MI BA2 hallgató számára adott a lehetőség, hogy a Zsidó Levéltár hatalmas anyagának a felhasználásával egy saját projektben vegyen részt egyedül vagy csapatban, a MD szabadon választható témaként meghirdetett "Zsidó Levéltár Projekt" c. kurzus keretében.

 
Városi tér és pedagógia - Szakmai program a MAROM és az IPPK szervezésében
There are no translations available.

Június 28-29-én A MAROM Egyesület és az ELTE Interkulturális Pszichológiai és Pedagógiai Központ Városi tér és pedagógia címmel szakmai programot szervez a területen dolgozó szakemberek és a téma iránt érdeklődő szélesebb közönség számára.

28-án 16:55 és 18:10 között a Digitális város szekcióban előadást tart a TechLab képviseletében Ruttkay Zsófia Séta Ottlik Budapestjén okostelefonnal címmel.

Részletes program.

                   

 

 

 

 

 
WEÖRES100 kiállítás a PIM-ben 2013. június 19-től
There are no translations available.

A  Weöres Sándor költészetét és életét  játékos módon bemutató 11 interaktív installáció a  Moholy-Nagy Művészeti Egyetem  Kreatív Technológia Laborjának a közreműködésével készült.

 

A Petőfi Irodalmi Múzeum Weöres Sándor születésének 100. évfordulójára A megmozdult szótár címmel rendez kiállítást.
A Múzeum felkérésére a Labor közreműködésében 11 interaktív installáció született. Modern interakciós technikák segítségével a látogatók maguk mozdíthatják meg a szavakat, koppinthatnak vagy fújhatnak ki verssorokat. Mindezzel a költő sziporkázó, játékos szelleméhez kerülhet közelebb a közönség.

A kiállítás a Múzeumok Éjszakája alatt is megtekinthető.

 

További információk

 

 

 
« StartPrev11121314151617181920NextEnd »

Page 18 of 27