logo
MagyarEnglish

Részvétel a TEDxYouth@Budapest Klubesten - KIBU, május 10
There are no translations available.

Ruttkay Zsófia meghívott vendégként szerepelt a KIBU-ban a TEDxYouth@Budapest Klubesten

A beszélgetésben, ahol egyedüliként képviselte az oktatást,  beszámolt a MOME-n alakuló interdiszciplináris oktatási és kutatási fórumokról, valamint  külföldi tapasztalatokról. A  siker jele, hogy többen keresték meg a Labort vagy munkakapcsolatot keresve, vagy csak az elismerésnek hangot adva. 

 
3 új munkatárssal bővül a labor
There are no translations available.

A TERENCE EU projekttel járó finanszírozásnak köszönhetően május 1-én 3 új munkatárs csatlakozott a Laborhoz.

Mára Mariann (MOME-n diplomázot tervező grafikus)

Radnóti Blanka (MOME-n diplomázott tervező grafikus)

Szabó Zénó (ELTE-n diplomázott informatikus)

 

Mindhárman, a projektben a kezdetektől részt vevő Ruttkay Zsófia vezetésével,  a MOME-ra háruló TERENCE-beli feladatokon fognak dolgozni. A TERENCE célja, hogy szövegértéssel küzdő, vagy hallássérült 7-11 éveseknek nyújtson olyan vonzó interaktív környezetet, ami fejleszti a szövegértési készségüket. Ebben döntő szerepe van a vizuális elemeknek, mind az olvasott mesék illusztraciójaként, mind a szövegértést tesztelő játék megjelenéseként, illetve az olvasó gyereket megszemélyesítő avatarként. E sokféle vizuális elem szakszerű és vonzó megtervezése és az interaktiv, webes tanulást segítő rendszerbe való illesztése a WP5 (5-dik munka csoport) feladata. A MOME csapata vezeti ezt a WP-t és végzi a munka legnagyobb részét, de egyéb feladatokban (pl. tesztelés, rendszertervezés) is részt vesz. 

 

A TERENCE projekttel kapcsolatos eseményeket  külön web oldalon lehet nyomon követni.

 

TERENCE hírek >>

 

 
EADIM Academic Network Conference 2010

Zsofia Ruttkay is giving a talk "Educating Applied Artists in the Age of the Digital Renaissance" on 11. November  in Graz, at the EADIM Academic Network Conference 2010: Teaching and Learning with Digital Natives. The event is part of the EUROPRIX Multimedia Festival 2010. The work Public Paintings by MOME students has won a Quality Seal certificate at the same festival.

 
« StartPrev21222324252627NextEnd »

Page 27 of 27