logo
MagyarEnglish

2011. tavaszi félév
Interaktív dramaturgia

Bővebben...
 
Elektronikus képalkotás

 Processing 2

 

Bővebben...
 
Rejtett információk - QR

Kurzusheti kurzus bárki számára, 2 kredit - az ELTE TeamLabor és a Kreativ Technológia Labor együttműködésében - honlap: http://create.mome.hu/ruttkay/QR

 

A kereskedelemben elterjedőben a fekete-fehér pixelekből összerakott négyzet alakú ábra, a QR kód (ld. repülő, sőt BKV jegyek). Egy ilyen ábra rejthet szöveges üzenetet, URL kódot, személyes adatokat – amit web kamerával vagy okos telefonnal rávillantva fejthetünk meg.
 
Bővebben...
 
Virtuális bizalom

Interdiszciplináris kutatási projekt a Média Intézet és a Kreatív Technológia Labor szervezésében, 4 kredit, honlap: készül

 

Mindennapjainkat behálózzák a virtuális tranzakciók és kapcsolatok: kártyával vagy online fizetünk, webshopban vásárolunk, digitális kódokkal léphetünk be munkahelyre, lakásba, férhetünk hozzá saját és mások adataihoz. A webről, Wikipédiáról szerzünk ismereteket, sokféle közösségi portálon osztjuk meg magunkat a többé vagy kevésbé korlátozott barátok körével.

 

Bővebben...
 
Online Urban Games - Online városi játékok

MD II kötelező kurzus, 2 kredit, honlap http://create.mome.hu/ruttkay/oug/

A kurzus célja, hogy városi online JÁTÉKOKAT tervezzenek a hallgatók, a legújabb netes technológiák – okos telefon, nettablet, AR (kibővített valóság), QR (rejtett üzenet) illetve böngészőből használható játék motor - lehetőségeit kihasználva. A játékok, azon túl hogy magával ragadók és szórakoztatók, valamilyen plusz célt is kell hogy szolgáljanak, mint a város történetének vagy rejtett értékeinek (építészeti, természeti, neves személyek .... ) megismertetése a városlakókkal illetve túristákkal, és-vagy a mindennapi emberi kapcsolatok javítása.

Bővebben...
 
Vizuális programyelvek

 A tantárgy ismerteti  a jelenleg használt egyik legnépszerűbb ingyenes, nyílt forrású vizuális programnyelvet, annak logikai felépítését. Képek, multimédia, fizikai eszközök, hangok vezérlése,  hálózati kommunikációs módszerek kerülnek kipróbálásra. 

Bővebben...
 
Book After Print

A könyv (avagy a gondolat sokszorozása, terjesztése nyomtatott formában) a digitális korban funkciómódosuláson esik át. A korlátlanul letölthető e-bookok, dinamikusan bővülő lexikonok, a blogoszféra világában a könyv plusz értékké alakulhat át, különböző módokon megújulhat.

 

Bővebben...
 
Kreatív Hang 2 - (szabadon választható)

 

Interakció, visszacsatolás, pszichokognitív reakciók. Hangtervezési szempontok elemzése.

Bővebben...