logo
MagyarEnglish

Terence project

Terence project - hírek
Illusztrációs stílusok

Elkészültek az illusztrációs stílusok mintái. A négy stílusból egy felmérés során a gyerekekkel fogják kiválasztani, hogy melyik az, amelyik leginkább felkelti, és megragadja a figyelmüket.

 

Ízelítő a mintákból:

style1.png
   

 
Május 19 - Terence WP5 értekezlet

Május 19-én 9 órakor a MOME-n a WP5 feladatairól egyeztető megbeszélést tartunk, ahol bemutatjuk az első illusztració terveket is.

A  munka megbeszélésen részt vesznek a nemzetközi projekt koordinátorai Rosella Gennari és Pierpaolo Vittorini,  valamint Di Mascio Tania és Mohammad Alrifai is.

 

 

 

 
Elrajtolt a Terence program

2011. május 1-ével elrajtolt a Terence project a MOME-n. A projekt keretében a Kreatív Média labor három új munkatárssal bővült.

  • Máray Mariann - tervező grafikus,
  • Radnóti Blanka - tervező grafikus,
  • Szabó Zénó programozó

is segíti a Terence project sikeres megvalósulását.

A TERENCE FP7 kutatási projektben 14 partner vesz részt 6 országból, a Aquila Egyetem vezetésével. A projekt célja, hogy szövegértési gondokkal küzdő – nehezen olvasó, illletve hallássérült – 6-12 éves gyerekek számára nyújtson a szövegértést fejlesztő interaktív tanuló (E-learning) környezetet. Az elkészült szoftver eredményességét olasz és angol gyerekeken fogják tesztelni. Az új kollégák feladatai:
 
- mesékhez vizuálisan vonzó, és a pedagógia célt segítő játékok fejlesztése,
 
- a szoftver grafikus interfeszenek megtervezése,
 
- a rendszer használatáról, a gyerekek fejlődéséről vizuális reprezentáció készítése.

 

A project hivatalos oldala: http://www.terenceproject.eu/

 


 

 
logó