logo
MagyarEnglish

Küldetés

Elsődleges célunk a művészet, a tudomány és a technológia határterületein rejlő új alkalmazások lehetőségeinek feltárása, a különböző tudományterületek közötti együttműködésen alapuló munkák létrehozása.

A szabad médiateremtés és –közlés lehetőségeivel a tudáskommunikáció izgalmas, eredeti és játékos formáinak megvalósítására nyílt lehetőség, amelyek azonban nem nélkülözhetik a kreativitást, társadalmi érzékenységet és esztétikai igényességet sem.

A labor oktatási szereplőként egyfajta csomópont szerepét is hivatott betölteni: a kutatás és az ipari szereplők közt: Az egyetem a kulturális intézményekkel és a külső partnerekkel kiépített kapcsolata és folyamatosan működő munkakapcsolatok létrehozása.

Kiemelt célunk a MOME hallgatóinak,  egyetemi kollégáinknak olyan folyamatosan bővülő tudás- és eszközparkot nyújtani, amellyel új megjelenítési és interakciós technikákat próbálhatnak ki oktatási projektek vagy megvalósuló alkalmazások keretében. 

Várjuk a művészet, a természet- és társadalomtudomány képviselőit eszmecserére, közös kutatómunkákra, hogy egyfajta 21. századi  reneszánszként egyesítsük a művészi látásmódot, a társadalmi érzékenységet és a modern technológia lehetőségeit.