logo
MagyarEnglish

COST NEMZETKÖZI SZIMPÓZIUM

“AZ OLVASÁS EVOLÚCIÓJA A DIGITALIZÁCIÓ KORÁBAN”                                      
SZEGED, 2015.10.14-16.                                                                                


Az SZTE BTK Pszichológiai Intézete és a Szegedi Akadémiai Bizottság több mint 20 ország képviselőinek részvételével zajló, nemzetközi szimpóziumot szervez a digitalizálódó olvasás elméleteinek és modelljeinek újragondolására. További cél olyan mérőeszközök kidolgozása, melyekkel módszeresen vizsgálhatóak a papíralapú és képernyő olvasás megértésbeli és érzelmi különbségei. A nagyszabású, különböző tudományos hátterű kutatói együttműködést a digitalizálódó olvasás tudományos igényű kutatásának hiánya, valamint a digitalizáció által felvetett új szempontok tették szükségessé, mint például a szövegtípusok változása, az adathordozó médiumok és az olvasási folyamatok különbségei.

 


A 2017. végéig tartó EREAD COST Action program következő helyszíne a Szegedi Tudományegyetem 2015. október 14-16. között, ahol az érdeklődők bekapcsolódhatnak az egyes munkacsoportok eszmecseréjébe, előadásokat hallgathatnak a kognitív olvasáskutatás területéről, és részt vehetnek Anne Mangen, a program vezetőjének nyilvános előadásán, aki a téma legfrissebb nemzetközi eredményeit foglalja össze.

Helyszín: Szegedi Akadémiai Bizottság épülete (Szeged, Somogyi u. 7.)
Nyelv: angol

A részletes program  a www.pszich.u-szeged.hu/psy/ honlapon érhető el.
További információ: Dr. Papp-Zipernovszky Orsolya, SZTE, BTK, Pszichológiai Intézet; Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.