logo
MagyarEnglish

Segédlet a JoomlaFCK editor használatához - Oldaltörés és tartalomjegyzék sor beszúrása
Tartalomjegyzék
Segédlet a JoomlaFCK editor használatához
Szöveg beillesztése cikkbe
Új könyvtár létrehozása az alapértelmezett képmappán (/images/stories) belül
Képek beillesztése és paramétereinek állítása
Oldaltörés és tartalomjegyzék sor beszúrása
Bővebben... / Read more... link készítése
Minden oldal

 

Oldaltörés és tartalomjegyzék készítése

 

  • Oldaltörés: Ezzel a gombbal oldaltörést szúrhatunk be a cikkbe. Az oldaltöréssel van lehetőség az oldalnavigációra, amikor a cikk valamilyen elrendezésben jelenik meg. Ez hosszú cikkek esetén hasznos. Amikor megnyomjuk ezt a gombot, az alább látható előugró ablak jelenik meg:
    • Oldalcím: Írjuk be az új oldalhoz megjelenítendő címet (például: "Oldal 2").

    • Tartalomjegyzék vagylagos címe: Tetszőleges mező ennek az oldalnak a tartalomjegyzékében történő megjelenítéshez. Többoldalas cikkek esetén a Joomla! megjeleníti az oldal "tartalomjegyzékét", ahol a felhasználó kiválaszthatja bármelyik oldalt. Ha ez a mező üres, akkor az Oldalcímet fogja használni a Joomla!. Ha másik címet szeretnénk adni a tartalomjegyzéknek, írjuk be ide.

    • Oldaltörés beszúrása: Kattintsunk erre a gombra az oldaltörés beírt mezőkkel történő beszúrásához. Az oldaltörés szürke szaggatott vonalként jelenik meg a cikkben. Megjegyzés: Az oldaltörés nem szerkeszthető. Ha meg kell változtatnunk egy mezőt az oldaltörésben, akkor közvetlenül az oldaltörés után kattintsunk a cikkre, nyomjuk a Backspace billentyűt az oldaltörés törléséig, majd szúrjuk be az új oldaltörést az óhajtott információkkal.

    • forrás: Súgó